Nieuwsbrief

Vertrouwenspersoon

Vertrouwenspersoon/coördinator veiligheid

De school heeft een vertrouwenspersoon, haar naam is Esther Gabriëlse-Bruil. Bij haar kunnen leerlingen en ouders (en medewerkers) terecht met klachten en/of  zaken die men vertrouwelijk wil bespreken en dat niet direct met docenten of directie willen doen.

Soms overkomen je heel vervelende dingen of gaat iets helemaal mis. Je hebt langdurig ruzie met iemand op school of thuis, je wordt vaak gepest of er gebeuren andere dingen waar je boos of verdrietig van wordt. Je wilt dat het stopt, maar je wilt het ook geheim houden.

Je kan verschillende dingen doen:

  • Je denkt er maar steeds aan hoe je dit kunt oplossen;
  • Je kunt erover praten met je ouders, een goede vriend of vriendin;
  • Je kunt natuurlijk naar je eigen juf of meester gaan, die zal altijd proberen jou te helpen;

Soms werkt dat niet of wil je dat niet. Dan kun je op school altijd bij juf Esther terecht, want zij is “vertrouwenspersoon”. Zij wil naar je luisteren en samen met jou naar een oplossing zoeken. Je mag altijd naar haar toekomen. Juf Esther werkt op maandag, dinsdag en woensdag,  maar je mag ook een afspraak maken via de mail: esther.bruil@debasisfluvius.nl

Natuurlijk hopen we dat het niet nodig is en dat alles goed gaat met iedereen, maar als kinderen willen komen praten zijn ze altijd welkom! Dit geldt natuurlijk niet alleen voor kinderen, maar ook ouders zijn van harte welkom.

Fusie AF en TM

Op 13 september heeft de werkgroep identiteit voor het eerst vergaderd. In deze werkgroep zitten ouders en leerkrachten van de beide scholen. In meerdere bijeenkomsten wordt gekeken hoe er een school kan worden geformeerd, waarin alle ouders zich thuis voelen. Naast het kennismaken is er gesproken over gezamenlijke waarden. In de eerste week van oktober komt de werkgroep weer bijeen. Op een later moment wordt u geïnformeerd over de opbrengsten van de eerste bijeenkomst.

Op 27 september is er een ouderkoffieochtendmetdirectie van 08:30 uur tot 09:30 uur. De directeur van de Anne Frankschool en de locatieleider van  en de Toermalijn is op deze ochtend aanwezig. Het onderwerp is gerelateerd aan de fusie.

Back2School Party

B2SP was een groot succes. Mede dankzij de ouders die hebben geholpen dit te organiseren. Er was veel gezelligheid op het plein. Live muziek, springkussens voor de kinderen en een gezellige entourage.

Nieuws uit de groepen

Debatteren groep 8

Debatteren is leuk omdat je je menig dan kan uiten. Je hebt een stelling en je bent dan voor of tegen. Je hebt ook nog een speech daar moet je drie argumenten bij verzinnen die zijn heel belangrijk om de jury dan te overtuigen. als de speech klaar is ga je tegenover elkaar staan. en je staat op als je iets wilt vertellen waarom je er tegen of voor bent. of je zegt waarom de tegenstander niet gelijk heeft .dan krijg je de beoordeling dus wat je goed hebt gedaan en wat beter kan. en misschien ga je dan door naar de finale.

Mustafa en Marleen

Belangrijke data

20 september talentatelier 2/4

26 september kinderpostzegels gr.7

27 september talentatelier 3/4

27 september ouderochtend met directie

01 oktober start kinderboekenweek

04 oktober talentatelier 4/4 ouders welkom

15 oktober herfstvakantie.