Nieuwsbrief

Even voorstellen…

Mijn naam is Sharon Zillig.

Sinds 2010 werk ik in het onderwijs. De afgelopen jaren heb ik voornamelijk op basis van lange vervangingen gewerkt op verschillende scholen van stichting de BasisFluvius.
Sinds afgelopen mei ben ik gestart op de Anne Frankschool. Momenteel sta ik in groep 2.
Vanaf volgend schooljaar ben ik de nieuwe leerkracht van beide groepen 6. Mijn werkdagen zijn dan maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.
Ik vind het belangrijk dat uw kind met plezier naar school komt en dat er een prettige sfeer in de klas heerst. Dit is voor mij het uitgangspunt om tot leren te komen.

Ik woon in Arnhem samen met mijn vriend.

In mijn vrije tijd hou ik van hardlopen, dansen, lezen, lekker koken en eten met vrienden.

In mijn vakanties ga ik graag kamperen in verschillende landen binnen Europa, maar Frankrijk is wel favoriet!

Afscheid Juf Anne-Christine

Lieve kinderen en ouders van de Anne Frank

Na zes jaar werkzaam te zijn geweest op de Anne Frank ga ik deze fijne school verlaten om een nieuwe uitdaging aan te gaan.

Ik heb met veel plezier gewerkt op onze school. In de eerste plaats ga ik de kinderen en al mijn collega’s missen. We hebben van alles meegemaakt met elkaar. Natuurlijk is er veel geleerd, maar we hebben ook gelachen, soms gehuild en een fijne tijd gehad.

Ouders, ik wil jullie bedanken voor het gestelde vertrouwen en de (open) gesprekken.

Ik wens jullie allemaal alle goeds voor de toekomst toe!

Hartelijke groet,

Anne Christine

Vacature OR-Lid Anne Frankschool

De ouderraad is binnen de Anne Frankschool is een belangrijk orgaan met daarin actieve en betrokken ouders. De OR is betrokken bij het organiseren van o.a. Kerst, Sinterklaas en overige feesten. Daarnaast denken we graag mee en komen we periodiek bij elkaar.

Doordat er een aantal ouders aan het einde van dit schooljaar afscheid nemen is er ruimte ontstaan voor nieuwe leden.

Is dit iets voor jou? Stuur een email naar or@annefrankschool.org en we nemen contact met je op.

Groepsindeling volgend schooljaar

De groepsindeling is bekend gemaakt. In de bijlage leest u nogmaals bij welke meester of juf uw kind in de klas komt.

Betaalde pleinwachtouders gezocht

Wij zijn op zoek naar een aantal nieuwe pleinwachten voor de dinsdag, woensdag en donderdag. Hieronder de volgende informatie:

-          Het gaat om de pauzetijden van 12.15 uur tot 12.45 uur. Je bent een de pauze
aanwezig.

-          kwartier voor en een kwartier  na

-          Pleinwachten krijgen een vrijwilligersvergoeding van 4.50 euro per keer. Wanneer
pleinwachten 3x per week lopen, ontvangen deze ongeveer 500 euro per jaar.

-          Pleinwachten moeten een VOG aanvragen (verklaring omtrent gedrag)

-          Bij meerdere aanmeldingen gaat de school kijken naar de meest geschikte kandidaat

-          Er is een mogelijkheid tot scholing

Bij interesse kunt u een mail sturen naar: h.luesink@annefrankschool.org

Personeel schooljaar 2018-2019
Volgend schooljaar is er een onderwijsassistent op school aanwezig. Een onderwijsassistent gaat met kleine groepen leerlingen aan het werk en ondersteunt de leerkracht.

Daarnaast komt er voor drie dagen in de week een leerkracht op school om groepen over te nemen, zodat de leerkracht tijd heeft om andere organisatorische zaken te regelen die voor hun groep van belang zijn.

Alle kinderen krijgen op dinsdag les van een vakdocent gym. In een volgende nieuwsbrief zullen deze krachten zich voorstellen.

Projectgroep fusie

Afgelopen woensdag 20 juni is de fusieprojectgroep van de Anne Frankschool en de Toermalijn bij elkaar geweest. Tijdens deze avond werden zij geïnformeerd over het proces. Volgend school jaar wordt hier een vervolg aan gegeven. In een volgende fusieflits zullen wij u hier meer over de inhoud vertellen.

Nieuws uit de groepen.…

Nieuws uit groep 6

Vandaag heeft de school een viering gehad. Het was een gezellige viering, Iedereen deed een geweldige uitvoering. De kleuters hadden een superleuk dansje over de zee. Groep 5b ging gezellig zingen. Groep 6 had een leuk dansje over een onbewoond eiland en groep 8 een super mooie dans over de safari. En…. niet te vergeten het gezin. Die hebben het ook fantastisch gedaan. Iedereen heeft het naar zijn zin gehad.

Vienna en Vita

Viering 22 juni

De viering was een groot succes en door veel ouders bezocht. Een familie wilde op reis en kon geen keuze maken. De dame van het reisbureau liet de familie kennis maken met een aantal landen en culturen. De kinderen hadden een fantastisch optreden verzorgd. Juffen, meesters en kinderen bedankt.

Anne Frank got talenten…..!

Op vrijdag 6 juli is er op het schoolplein een openlucht optreden door de kinderen van de Anne Frankschool. De reden voor het openluchttheater heeft te maken met de brandveiligheid in de gymzaal. Vorig jaar werden we hier door de beheerder op gewezen. Alle ouders zijn hierbij uitgenodigd. Indien het deze dag regent, wijken we uit naar de zaal waar de vieringen worden gehouden. In dat geval kunnen we de ouders niet uitnodigen om dat de ruimte zich daar niet voor leent. Hiervoor vragen wij uw begrip.

U wordt nog op de hoogte gesteld over het programma.

Wij rekenen op een zonnige dag………

Remproef 20 juni

De remproef was een een groot succes. Ouders en kinderen ervaarden wat de remweg van een auto is bij een bepaalde snelheid. Let op uw eigen snelheid in de wijk. 30 KM max.

Jury kinderwijkteam

Op vrijdag 15 juni zaten 3 kinderen van Anne Frank School in de jury over het beste idee van afval verzamelen. Een Pokémon Go achtig idee van zwerfafval verzamelen vonden ze het beste idee.

Walter Huhnholz

begeleider Kinderwijkteam Arnhem

Jeugdland Holiday Kick-off

Op woensdag 4 juli organiseert Stichting Jeugdland samen met het Stichting Rijnstad, Sportbedrijf Arnhem, Kinderopvang SKAR en Gelredome de Holiday Kick off voor kinderen 4 t/m 12 jaar in Gelredome. De activiteiten beginnen om 14.30 uur en eindigen om 18.30 uur. De toegang is voor iedereen gratis.

De zomervakantie wordt dit jaar weer spetterend geopend. Voor iedereen zijn er allerlei leuke dingen te doen, zoals bijvoorbeeld een skatebaan, klimtoren, bunjeetrampoline, lasergame,

basejump en schermen. Creatieve activiteiten als buttons maken, steentjes slijpen en koken. Er kan gechilld worden bij het schminken en tatoeages zetten en op het podium kun je je act laten zien en zijn er optreden en meet&greets met o.a. pipo en mamalou. En dan nog is er veel meer!

Ouders en begeleiders kunnen op het terras genieten van een leuk afwisselend podiumprogramma. Omdat het programma pas om 18.30 uur eindigt zijn er een aantal foodtrucks met gezonde voeding en lekkere snacks.

voor meer info: www.jeugdland.nl

Belangrijke data:

25 juni week oudergesprekken

28 juni kennismaken nieuwe groep

06 juli openluchtviering