Nieuwsbrief

Viering 25 mei uitgesteld…..

Door de meivakantie en de kampweek stellen we de viering van 25 mei uit. De reden hiervoor is de beperkte oefentijd om er een goede show van te maken. Uitstel is geen afstel. De voorbereidingen zijn al in volle gang. We informeren u nog over de exacte datum.

Staking 30 mei

De estafettestaking is op 30 mei in de provincie Gelderland en Overijssel.

De meerderheid van de leerkrachten van de Anne Frankschool kiest ervoor om deze dag te gaan staken. De school is deze dag gesloten.

Er zijn vanuit de leerkrachten meerdere redenen om te gaan staken, namelijk:

De zorgen omtrent de kwaliteit van het onderwijs op de langere termijn. Bij ziekte zijn er bijna geen vervangers te vinden, wat zorgt voor extra druk op het team.

Als ik nu niet staak, ga ik akkoord met het huidige pakket aan maatregelen die voor werkdrukverlaging zouden moeten zorgen. Om de kwaliteit van het onderwijs te waarborgen, is het van belang om te blijven investeren.

Het onderwijs verdient een eerlijk salaris. Er is een groot verschil tussen de arbeidsvoorwaarden in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs.

DeBasisFluvius staat achter de actie, maar neemt ook haar zorgplicht serieus. In samenwerking met kinderopvang in de buurt van de school zetten we in op extra opvangmogelijkheden. Deze keer zullen daar wel kosten aan verbonden zijn. Ons bestuur wil graag weten of u gebruik gaat maken van deze opvangmogelijkheid. Dit kunt u bij de directie van de Anne Frankschool aangeven.

In de Medezeggenschapsraad van de school is de dialoog met de vertegenwoordiging van de ouders over de staking gevoerd.

We begrijpen dat we u hierdoor met een probleem opzadelen, maar hopen dat u desondanks begrip heeft voor actie. Meer informatie over de staking vindt u op www.pofront.nl

Werkgroep identiteit (fusie)

In de bijlage van de nieuwsbrief nogmaals het eerste fusiebulletin. In dit bulletin worden ouders gevraagd om deel te nemen aan de projectgroep identiteit. Enkele ouders hebben zich reeds opgegeven waarvoor dank. Wanneer u ook wilt deelnemen aan de  projectgroep om de nieuwe school vorm te geven, kunt u zich aanmelden bij directie@annefrankschool.org

Na de meivakantie start de eerste projectgroep. U wordt hierover nog geïnformeerd.

Keukenspullen gezocht

De kleuters spelen graag in de zandbak. Heel populair zijn de keukenspullen: oude pannen en bakjes en lepels waarin taartjes en pizza’s en soep worden gemaakt. De keukenspullen die we hebben raken na intensief gebruik ‘stukgespeeld’.

Heeft u thuis nog oude pannen, kopjes, bordjes, lepels, schalen, pollepels? Wij willen ze graag gebruiken! Alles van plastic, metaal of hout is welkom.

Alvast bedankt namens alle zandbak-koks!

Koningsspelen groot succes

Koningsspelen 2018….. wat een feestdag! Heerlijk met elkaar ontbeten, gesport en workshops gevolgd. Voor de groepen 1-4 waren er de koningsspelen en voor de groepen 5-8 allerlei workshops. Alle studenten ouders en vrijwilligers enorm bedankt voor het mogelijk maken van deze topdag!

Nieuws uit de groepen.…

 

Nieuws uit groep 5a

*Wist je dat… we al twee jaar samen een klas vormen met de juf?

*Wist je dat… we teams in de klas hebben met de namen Tiger Team, Happy Popcorns, Five kids, Cool kids en Football Shop?

*Wist je dat… een complimentenbord hebben wat elke week geleegd wordt en dan de complimentjes worden meegegeven?

*Wist je dat… ‘betaal voor je verhaal’ en ‘rondpraat’ het leukst vinden om te doen in de klas?

*Wist je dat… we wisbordjes gebruiken voor van alles?

*Wist je dat… we vorig jaar ons eigen lied hebben geschreven?

*Wist je dat… Penelope ons in de kleutergroep het woord ‘spiereballen’ heeft geleerd?

*Wist je dat… er een meisje in deze klas zit dat de hele dag over donuts droomt en praat en tekent?

*Wist je dat… we elke ochtend en middag de juf een hand geven?

*Wist je dat… Ethem zijn hamster Enzo Knol heeft genoemd?

*Wist je dat…dat we een hele sportieve klas hebben? Tijdens het schrijven van dit stukje zijn er nog maar 7 kinderen in de klas! De rest is naar het voetbaltoernooi!

*Wist je dat…alle kinderen in groep 5 deze periode voor het eerst hun spreekbeurt houden?

*Wist je dat…we heel lang een klassen-spin hebben gehad? Hij is nu weg.

*Wist je dat…Lotte en Vince afgelopen kerst tijdens het kerstdiner zijn getrouwd?

*Wist je dat…Yucca een 1 april grap had uitgehaald door de beurtenstokjes te verwisselen voor alleen maar stokjes met zijn naam?

*Wist je dat…we zoveel mooie dingen hebben meegemaakt dat we het bijna vergeten en dat we een superklas zijn!

Schoolkamp groep 6,7 en 8

De kampkranten zijn uitgedeeld. Wanneer er onduidelijkheden zijn kunt u terecht bij de leerkracht. Het draaiboek ligt klaar en het belooft een fantastisch kamp te worden.

Schoolvoetbaltoernooi groep 5-6

Op woensdag 25 april was het schoolvoetbaltoernooi voor de groepen 5 en 6. De jongens speelde bij ESA en de meisjes bij de Arnhemse Boys. De kinderen genoten van de wedstrijden en de ouders waren alom vertegenwoordigd. Het zonnetje scheen en enkele prijzen hebben we binnengesleept! Goed gedaan en jullie verdienen allemaal de sportiviteitsprijs.

Nieuwe boom op het plein

 

Na jaren van afwezigheid staat er weer een gezonde boom op het plein. In verband met ouderdom moesten we de oude bomen verwijderen. We kunnen elk jaar weer uitkijken naar de kenmerkende roze bloesem!

Frank-Martijn, bedankt voor het (laten)plaatsen en uitzoeken.

Belangrijke data:

27 april start meivakantie tot 11 mei

14-18 mei kampweek

23 mei Anne Frankparlement

30 mei staking