Nieuwsbrief

Talentateliers groot succes

Afgelopen donderdag waren er weer talentateliers. De leerlingen en leerkrachten hebben genoten van de geweldige sfeer op school. Er waren ook meerdere ouders die de laatste ronde hebben meegekeken bij de ateliers. De volgende ronde start op dinsdag 22 mei.

 

Schoolfotograaf

Op dinsdag 17 april komt de schoolfotograaf op school. De kinderen worden allemaal weer op de foto gezet. De weersvooruitzichten zien er goed uit. Wij hopen dus buiten de foto’s te kunnen maken. Na schooltijd is er de mogelijkheid om met kinderen die niet op school zitten op de foto te gaan.

 

Nieuwe baan

Juf Charlotte verlaat aan het einde van het schooljaar de Anne Frankschool. Hieronder haar persoonlijke bericht.

In 1989 kwam ik als kleuter van 4 jaar in groep 1 op de Anne Frankschool, om in 1997 voor het eerst afscheid te nemen als leerling van groep 8. Na een onderbouwstage en de eindstage begon ik in 2006 als leerkracht van groep 5. Velen zullen mij echter herinneren als de juf van groep 8. Aan het eind van dit schooljaar neem ik opnieuw afscheid van de Anne Frankschool, ditmaal als juf. Na 12 fijne jaren heb ik een nieuwe uitdaging gevonden buiten het onderwijs. Ik kijk erg uit naar mijn nieuwe baan, maar ga de gezelligheid op de Anne Frankschool, de ouders, kinderen en mijn collega’s zeker missen. Dank voor alle waardering en uw vertrouwen de afgelopen jaren.

Goed nieuws

Juf Nienke en juf Wendy zijn beide in blijde verwachting. Dit betekent dat zij aan de start aan het nieuwe schooljaar met zwangerschapsverlof gaan. We houden jullie op de hoogte.

Nieuws uit de groepen.

Eind Cito groep 8. Op dinsdag 17, woensdag 18 en donderdag 19 april hebben wij de Cito. We hebben goed naar de vraagstelling gekeken en weten wat we kunnen verwachten. Het is best wel een beetje spannend, maar meer dan onze best kunnen we niet doen. We zijn goed voorbereid. We maken de toets in ons eigen lokaal in de Laarhorst. Houden jullie een beetje rekening met het geluid op het plein?

Groeten Groep 8

Slaaptips voor kinderen

Het Wijkteam Arnhem heeft de school gevraagd aandacht te besteden aan slaaptips voor kinderen.

Dag- en nachtritme

Een goede nachtrust is belangrijk voor kinderen. Ze krijgen weer energie voor de volgende dag. Daarnaast groeien kinderen het meest tijdens de slaap.

Bedtijd!

Kinderen in de leeftijd tussen 4 en 9 jaar slapen ongeveer 11 uur per nacht. Tussen de 9 en 12 jaar slapen ze ongeveer 10 uur per nacht. Dit zijn gemiddelden, want de behoefte aan slaap kan per kind verschillen. Je kunt daarom ook het best zelf de bedtijden bepalen. De dag afsluiten met een gezellig en fijn ritueel kan je kind helpen om te gaan slapen.

Zorg ervoor dat je kind duidelijk weet

 • wat het moet doen voordat het gaat slapen;
 • wie het naar bed brengt;
 • of het een tv-programma mag afkijken of een spelletje mag afmaken.

Tips

 • Voor kinderen die bang zijn in het donker is een nachtlampje een oplossing.
 • Veel opwinding is niet bevorderlijk voor het inslapen. Spannende films, opwindende computerspelletjes of stoeien voor het naar bed kun je beter vermijden.
 • Het is prettig voor je kind om samen de dag nog even door te nemen. Wat was er leuk vandaag, wat was minder leuk? Dit kun je doen als je kind al in bed ligt.
 • Vindt je kind het moeilijk om rustig te gaan slapen? Help het dan met een vaste volgorde van uitkleden, wassen, tanden poetsen, pyjama aantrekken, voorlezen en knuffelen. Zo weten kinderen dat ze na het verhaaltje en de knuffel moeten gaan slapen.
 • Ook grotere kinderen vinden het vaak leuk om voor het slapengaan nog even te worden voorgelezen.
 • Als je je kind overdag veel laat bewegen, komt dat het slapen zeker ten goede.

Bron: voor meer informatie:

www.stichtingopvoeden.nl

 

Juf Wendy

Onze collega Wendy Nijhof is al een tijdje afwezig op de Anne Frankschool. Wij hebben regelmatig contact met haar en het gaat telkens een beetje beter met haar. Wendy moet voorlopig nog wel rust houden. Wanneer er nieuwe ontwikkelingen zijn laten wij dat u weten.

Schoolfruit

De afgelopen 20 weken hebben we genoten van het schoolfruit op de woensdag, donderdag en vrijdag. Volgende week krijgen de kinderen voor de laatste keer dit fruit. Wij hebben als school een stap gezet in de richting van gezonde pauzehapjes. Wij stellen het op prijs wanneer u deze trend voortzet.

Koningsspelen

Op vrijdag 20 april zijn de Koningsspelen op school. De organisatie is bezig om een geweldig sportief programma samen te stellen.

Om 8.30 uur starten we in de groep met het Koningsontbijt. Graag voor donderdag bord, beker en bestek (BBB) meenemen.

Om 9.30 uur starten de Koningsspelen, dus in sportieve outfit naar school. Bij goed weer graag een extra flesje water en evt. zonnebrand mee.

Gezocht: hulpouders voor de Koningsspelen

Voor de groepen 1 t/m 4 zoeken we 6 ouders per klas die op vrijdag 20 april een groepje willen begeleiden bij de spellen op het schoolplein. Voor de groepen 5 t/m 8 zoeken we een ouder per groep.

Opgeven kan bij de groepsleerkracht of op de inschrijflijst die op de klassendeur hangt.

De koningsspelen zijn van 9.30 tot 12.00 uur.

LeerKRACHT

Al enkele jaren werkt de school met de methodiek LeerKRACHT. LeerKRACHT gaat uit van “elke dag samen een beetje beter worden” dit doen we door vier instrumenten te hanteren.

 • De bordsessie. Effectieve, korte werksessies, waarin leraren en schoolleiding wekelijks (leerling)resultaten bespreken, doelen bepalen en verbeteracties afspreken
 • Gezamenlijk lesontwerp. Vertaling van de doelen van het bord naar de dagelijkse lespraktijk. Leraren bereiden samen lessen voor, bepalen per les wat ze willen bereiken en innoveren zo het onderwijs
 • Lesbezoek en feedback. Leraren observeren bij elkaar of het bij het gezamenlijk lesontwerp beoogde effect op de leerling wordt behaald en bespreken dit samen na
 • De stem van de leerling. Inspiratiebron voor de verbetering. Leerlingen geven leraren feedback over het onderwijs en doen suggesties voor verbeteringen.

Groep 8 oriënteert zich op de stem van de leerling doormiddel van een leerlingbord waar de kinderen verantwoordelijk voor zijn. Volgend schooljaar gaan we bekijken of dit leerlingbord in meer groepen is in te zetten.

Korting voor reisvaccinatie

GGD Gelderland-Midden wil u en uw kinderen bewust maken van de gezondheidsrisico’s tijdens uw reis. Daarom organiseren zij een speciale dag over reisvaccinaties op zaterdag 26 mei van 09.00-15.00 uur. GGD’en werken samen om u zo volledig mogelijk te adviseren over uw gezondheid op reis. In de bijlage van de NB leest u er meer over.

Schoolkamp groep 6,7 en 8

Het vervoer is rond. Bedankt voor uw aanmelding. U ontvangt voor de meivakantie nader bericht. De kampkrant verschijnt dit jaar ook eenmalig voor de meivakantie. Special edition, mis deze niet!

Sparen voor schoolreis

Wij willen u er nogmaals op wijzen dat u gespreid kunt betalen voor het kamp of schoolreis. De kosten voor het schoolreisje zijn omstreeks de 25 euro per persoon en het kamp varieert van 27,50 voor één vernachting tot 37,50 voor twee overnachtingen.

U kunt dit aangeven bij de directie.

Belangrijke data:

17-18-19 april: Cito eindtoets groep 8

20 april Koningsspelen

27 april start meivakantie tot 11 mei