Nieuwsbrief

Ouderochtend met directie

Op donderdagochtend 11 januari was er een ouderochtend met directie op school. Tijdens deze ochtend is er gesproken over het pestbeleid op de Anne Frankschool. Het was een positieve ochtend waarin wij de aanwezige ouders meer inzicht hebben kunnen geven over onze werkwijze.

Inloopochtend

De inloopochtend van dinsdag 30 januari is verplaatst naar dinsdag 20 februari. Van 08.30 uur tot 09.00 uur kunt u een kijkje nemen in de groep van uw kind. 30 januari is midden in de CITO weken en willen we de kinderen zo weinig mogelijk ruis geven.

Nieuws uit de groepen.…

Hallo allemaal

Hoi wij zijn groep 6. Wij kunnen zelfstandig werken maar dat gaat niet altijd even goed. Kinderen willen soms niet met bepaalde kinderen werken maar dat lossen we wel weer op. Maar soms is er te veel lawaai want we letten niet altijd op ons volume. Maar toch kunnen we ook stil werken. We houden er van als we samen mogen werken. Want dan kunnen we vragen stellen aan ons maatje en dan hoef je niet steeds naar de juf te lopen voor een vraag. We zijn al de hele week bezig met AVI toetsen. Iedereen heeft het super maar dan ook super goed gedaan. Bijna iedereen heeft nu AVI+ maar de kinderen die AVI+ niet hebben gehaald hebben het ook heel goed gedaan. Want die zitten nu op het niveau van groep 6. Alleen de dyslecten hebben het iets lager maar daar kunnen ze niks aan doen. Bij rekenen spelling en taal doen we het ook heel goed. Maar we hebben ook kinderen die denken dat ze het niet kunnen. Maar eigenlijk is dat niet zo. Wij zijn het meest fan van snappet. Daar doen we ook school werk op. We hebben 2 juffen juf Klaske en juf Mette zijn heel lief. Om de drie weken hebben we talent-ateliers. De kinderen maken dan kennis te   met hun talent. Je kan bijvoorbeeld koken, handwerken, techniek, programmeren , EHBO, muziek enz. dit doen we drie weken lang. Op dinsdag of donderdag. Daarna doen we drie weken geen ateliers. dit doet de hele school.

Vita en Vienna

Verkeersveiligheid schoolomgeving

In samenwerking met ouders van de school proberen wij de verkeersveiligheid in de schoolomgeving te verbeteren. Hieronder informatie over een actie van ouders van school. De stickers zijn op te halen bij de directie.

De wijken de Laar Oost en West zijn 30 km zones. Dit betekent dat er een maximale snelheid van 30 km/u geldt. Om meer weggebruikers hiervan bewust te maken is er de mogelijkheid om op school een 30 km containersticker op te halen. Omdat de stickers op afvalcontainers niet de hele week zichtbaar zijn, vallen ze meer op. De stickers mogen niet op openbare plekken geplakt worden. Hoe meer huishoudens betrokken zijn in de buurt, hoe groter het effect.

EHBO voor leerlingen en pleinwachten

Onlangs hebben de pleinwachten een EHBO-cursus gehad. De school vindt het erg belangrijk dat de pleinwachten goed op de hoogte zijn van de mogelijke ongevallen die er kunnen gebeuren en hoe te handelen. In de talentateliers wordt ook EHBO aangeboden aan de leerlingen. Wij denken hierin kinderen waardevolle kennis te kunnen meegeven.

Talentateliers

Afgelopen donderdag was alweer de tweede ronde van onze talentateliers. Wij hebben een uitdagend programma samengesteld. De volgende ateliers zijn er deze periode: programmeren, debatteren, muziek, koken, techniek,, schaken, circus, fotografie, Schoolplein14, EHBO, sport, drama, kleuterdans, handwerken en het speelatelier. Volgende week bent u welkom om vanaf 14.00 uur een kijkje te nemen bij de verschillende ateliers.

Carnaval

Op vrijdag 9 februari vieren wij ‘Gekke hoedjes-/haren of op je allermooist verkleed-dag’!

De titel zegt het al; wij verwachten de kinderen allemaal in een spetterende outfit of met hun allergekste coupe.

We gaan polonaise lopen, verdeeld over de verschillende bouwen en verder zal er in elke klas een eigen invulling aan worden gegeven.

We hebben er zin in!

Nationale voorleesdagen

Op woensdag 24 januari zijn De Nationale Voorleesdagen 2018 van start gegaan. Basisscholen, bibliotheken peuterspeelzalen en kinderdagverblijven doen hier massaal aan mee. Centraal staat het Prentenboek van het Jaar 2018: Ssst! De tijger slaapt, geschreven en geïllustreerd door Britta Teckentrup.

Op de Anne Frankschool besteden we deze dagen extra aandacht aan het (prenten)boek. Kinderen worden extra voorgelezen en lezen bij elkaar in de groep voor. Dit om het leesplezier te bevorderen.

Voetbaltoernooi groep 7 en 8

Op 28 maart begint het schoolvoetbal voor de groepen 7 en 8. De eventuele vervolgdagen zijn 4 en 11 april. Dit is afhankelijk van de resultaten. De voorbereidingen zijn in volle gang. De groepen 5 en 6  spelen pas op 25 april. Zij hoeven zich nog niet op te geven.

Verdere informatie voor de groepen 7 en 8 volgt.

Kind en echtscheiding

Voor kinderen van 7 t/m 12 jaar is er de mogelijkheid om vanaf 19 februari van 15:10 tot 16:10 uur met een gecertificeerde coach en lotgenoten te spreken over hun ervaringen met betrekking tot echtscheiding. Hier zijn geen kosten aan verbonden. De gemeente Arnhem vergoed de kosten. In de bijlage van de nieuwsbrief leest u er alles over.

Belangrijke data:

  • Vrijdag 2 februari – studiedag alle kinderen vrij
  • Donderdag 1 februari – 14.00 uur inloop talentatelier
  • Vrijdag 9 februari – Carnaval
  • Dinsdag 20 februari – inloopochtend