Nieuwsbrief

Nieuwe datum rapport

In tegenstelling tot de jaarkalender zal het rapport op 23 februari  2018 uitgedeeld worden. Omdat we zorgvuldig alle informatie willen delen en de kinderen voldoende oefentijd willen geven hebben we deze keuze gemaakt.

Nieuws uit de groepen.…

Groep 4 leert verhalen schrijven in een schriftje n.a.v. een aangegeven titel. Hieronder een verhaaltje over ervaringen in de sneeuw.

Op een dag viel er veel sneeuw en ging ik met een vriend buitenspelen. Mijn vriend viel in de sneeuw en ik hielp hem overeind. Daarna ging ik met mijn vriend een sneeuwpop maken. Toen de sneeuwpop klaar was, gingen we een sneeuwballen gevecht houden en op de slee. Helaas werd het toen al te donker om nog buiten te kunnen spelen en gingen we naar huis. Thuis gekomen waren we allebei erg moe. De volgende ochtend ging ik mijn vriend weer ophalen. In de sneeuw maakte hij een koprol en eindigde met zijn hoofd in de sneeuw. Net als gisteren gingen we weer sneeuwpoppen maken en hadden we een wortel voor de neus. Toen was de winter voorbij en was het weer zomer. In de zomer

ga ik altijd lekker naar het strand en dat was het dan het verhaal.

Groep 4 – Jisse en Chloë

Bingo!

De vakantie is begonnen! We gaan allemaal lekker genieten van twee weken vrij. In alle groepen is besproken dat het belangrijk is dat we in de vakantie (dagelijks) lezen.  Om de kinderen te motiveren dit op verschillende manieren te doen, hebben we een ‘kerst leesbingo’ kaart gemaakt. Deze kaart hebben de kinderen vandaag mee naar huis gekregen. De bedoeling is dat uw kind de opdrachten die beschreven staan op de verschillende kerstballen uitvoert. Als uw kind bijvoorbeeld 15 minuten onder de kerstboom gelezen heeft, dan mag hij/zij dat balletje inkleuren. Iedere dag kan hij /zij een bal uitzoeken en gaan lezen op de manier zoals beschreven staat op de bal. Is de kaart vol, dan mag deze na de vakantie meegenomen worden naar school. Uw kind krijgt dan een kleinigheidje van zijn of haar leerkracht.

Veel kerst lees plezier!!

Vervanging juf Wendy

De afwezigheid van Wendy, de leerkracht op de woensdag, donderdag en vrijdag in groep 1/2 b, gaat langer duren. Wij moeten dus zorgen voor een structurele oplossing.

Wij zijn erg blij dat wij een bekende vervanger hebben gevonden, namelijk Jacqueline Looijs. Jacqueline heeft afgelopen schooljaar het zwangerschapsverlof van Wendy vervangen en is dus bekend met de groep en de school.

Actie voedselbank

Deze kerstperiode is er veel ingezameld voor de voedselbank. Op de facebookpagina van De Anne Frankschool kunt u er meer over lezen.

https://nl-nl.facebook.com/annefrankschoolarnhem

Kerstviering

Wij kijken terug op een geslaagde kerstviering. Wat is er hard gewerkt om alles in goede banen te leiden. De ouders hebben hun beste beentje voorgezet  om voor de kinderen een heerlijke maaltijd klaar te maken. Wat was er een heerlijke variatie aan hapjes. Ook na de viering is er hard gewerkt om alles weer op te ruimen. OR en vrijwilligers………..

HEEL ERG BEDANKT!

 

Belangrijke data:

11 januari 2018: ouderochtend met directie. Info volgt.

 

Wij wensen iedereen een hele fijne vakantie, prettige Kerstdagen en een Gelukkig Nieuw Jaar. Op maandag 8 januari 2018 verwelkomen we jullie weer.