Nieuwsbrief

Anne Frankschool wint de Wansinkprijs met de talentateliers

Op dinsdag 14 november is de prijs uitgereikt door de voorzitter van de Wansinkprijs, Freddy Sikkens en de wethouder van Onderwijs Ron König in bijzijn van kinderen en ouders/verzorgers. De Wansinkprijs, wordt jaarlijks uitgereikt aan personen of scholen die een bijzonder project realiseren in het onderwijs in Arnhem en omgeving.

In onze talentateliers kunnen onze kinderen hun talenten ontdekken. De ateliers zijn opgebouwd uit een aantal vaste ateliers, die cyclisch gedurende de schoolcarrière terugkomen zoals programmeren, debatteren, muziek en techniek en een flexibele schil met ateliers zoals musical, streetdance, koken, circus, schaken, Schoolplein14 en drama. Wij zien door het enthousiasme van de kinderen en uit de resultaten van de leerling- en oudertevredenheidspeiling, die boven het gemiddelde scoren, dat wij op de goede weg zijn.

Wij zijn als school erg trots op de prijs en het sterkt ons in het gevoel dat wij met iets bijzonders bezig zijn op de Anne Frankschool.

De jury is meerdere keren op schoolbezoek geweest om de ateliers in de praktijk te bekijken. De jury bestond o.a. uit directeuren vanuit het basis- en voortgezet onderwijs uit de omgeving. De jury was onder de indruk vande betrokkenheid van kinderen en over de positieve reacties van ouders op ateliers.

Regionale en landelijke kranten zetten de Anne Frankschool op de kaart.

https://www.gelderlander.nl/arnhem-e-o/anne-frankschool-wint-prijs-voor-werk-aan-talent~a82ab97b/

https://www.ad.nl/arnhem/anne-frankschool-wint-prijs-voor-werk-aan-talent~a82ab97b/

Oproep van de ouderraad

***Herhaalde Oproep***

Wij zijn op zoek naar grote hoge pannen die op een elektrisch plaatje kunnen.

Tevens kunnen wij altijd in goede staat zijnde kerstversiering en kunstkerstbomen gebruiken.

Heeft u deze en wilt u ervan af, dan zouden wij het graag in ontvangst willen nemen.
U kunt dit inleveren bij de leerkracht.
Alvast bedankt.

Nieuwe sporttenues

Van het geld van de sponsorloop hebben we nieuwe sporttenues aangeschaft. Maandag 20 november lopen de leerkrachten in dit shirt. De shirts zijn tijdens de viering van 17 november aan de kinderen en aanwezige ouders gepresenteerd.

Inspectiebezoek

De inspectie bezoekt op 28 en 29 november. cyclisch de Anne Frankschool. Wij kijken uit naar dit bezoek zodat we kunnen tonen dat we op het goede spoor zitten. Dit bezoek heeft voor de kinderen geen consequenties.

Debatteren in de Raadzaal

Op vrijdag 17 november hebben zes kinderen van groep 8 meegedaan aan een debatwedstrijd. Helaas zijn ze niet door naar de finale. Ze hebben wel een verpletterende indruk achter gelaten.

Debatteren is een vast onderdeel tijdens de talentatelier. In groep 7 of groep 8 komen de kinderen hiermee in aanraking.

Viering met groepen

Op vrijdag 17 november is er een viering door de groepen 1/2 a, 3, 4, 5a en 7 verzorgd. Het was een mooi optreden. Leuk dat er zoveel enthousiast publiek aanwezig was. Bedankt voor het helpen opruimen van de zaal na de viering.

 Nieuws uit groep 3

We hebben het heel gezellig in groep 3 en hebben al een heleboel geleerd.
Najla vindt het erg leuk om letters te leren, maar ook het kleuren en knutselen vindt ze fijn om te doen.
Carlijn wil vertellen dat we ook schrijfletters leren in groep 3.
Noor zegt: “Gym is leuk, we doen allerlei dingen  zoals, 10 tellen in de rimboe.” Onze gymjuf Kirsten bedenkt steeds weer iets nieuws!
Joël heeft al gezien dat we over een tijdje de letter “f” gaan leren: “Dat is een hele moeilijke letter en daar heb ik heel veel zin in!”
Matthijs vertelt hoe we lezen in de groep: “Eerst doet de juf het voor, dan doen we het samen en daarna doe je het alleen.”
Veel kinderen in groep 3 beleven veel plezier aan het buiten spelen. Na een pauze komen ze vol energie weer terug de klas in.
Er is ook een bijzondere fiets; ‘de nummer 7’. “Weet je wat daar zo leuk aan is? Je kunt er mee racen en winnen!” zegt Job.

Anne Frankparlement kiest winnende vakantiefoto    

Afgelopen woensdag is het Anne Frankparlement (AFP) bij elkaar geweest om onder andere de winnende vakantiefoto te kiezen. Het is de foto van de familie Hamer geworden.

Deze foto is gekozen omdat het knap is om deze foto te maken. Precies op het juiste moment genomen. Een actiefoto die scherp is genomen. Mooie omgeving en de foto roept vragen op. Spannende foto. Aldus het AFP.

Lotte Hamer het meisje in de kano beschrijft de actiefoto als volgt:

Ik was op vakantie in Frankrijk met papa, mama, mijn broer en vrienden. We gingen kanoën, mijn broer was verstandiger en ging niet mee want we klapten we om. Toen we terug gingen, had ik het koud! Ik vroeg de hele tijd ‘zijn we er al?’

Groetjes, Lotte

Tijs en Lotte mogen bij meester Hessel een verrassing komen halen.

Schoolfruitprogramma

Afgelopen week hebben de kinderen kunnen genieten van een appel, banaan en een wortel. Het aanbod voor komende week bestaat uit ananas, waspeen en appel. Wekelijks wordt u op de hoogte gebracht van het aanbod via mijn schoolinfo.

Toestemming publicatie foto’s en video’s

Denkt u er aan om de brief toestemming publicatie foto’s en video’s ingevuld en ondertekend bij de leerkracht van uw kind in te leveren. Elke groep heeft een papieren versie wanneer u niet in de gelegenheid bent om dit uit te printen. In de bijlage vindt u nogmaals de brief.

 Even voorstellen…..

Elk jaar bezoeken studenten onze school om praktijk ervaring op te doen.  In de nieuwsbrief en op de witte bordjes bij de deuren stellen zij zich voor:

Hallo allemaal!

Ik ben Tara en ik kom vanaf 14 november 2017 tot en met 27 februari 2018 iedere dinsdag stage lopen bij juf Nienke in groep 5.

Ik ben 22 jaar oud en ik woon in Arnhem en zit momenteel in het eerste jaar van de PABO in Nijmegen.

Ik vind het erg leuk om met muziek bezig te zijn, te wandelen en om leuke dingen te doen of uitstapjes te maken met vriendinnen.

Ik heb erg veel zin in de stage! Tot snel in de klas!

Hallo ik ben Ardin van Emmerik en dit schooljaar ben ik stagiair in groep 5B bij meester Bob. Ik zit in het eerste jaar van de ALPO, academische lerarenopleiding primair onderwijs, aan de Radboud universiteit en de Hogeschool Arnhem Nijmegen. Deze opleiding is een combinatie tussen pedagogische wetenschap aan de universiteit en de PABO aan de hogeschool. Ik heb voor deze opleiding gekozen omdat dit in mijn ogen de perfecte mogelijkheid geeft om niet alleen uit boeken te leren over kinderen en lesgeven maar ook om hier over te leren in de praktijk.

Ik zie uit om dit jaar zoveel mogelijk te leren over het basis onderwijs

Wij zijn Demi Wieseman en Karlijn Abbenhuis. Wij volgen de opleiding Sport en Bewegen niveau 4 aan het Astrum College (ROCA12). Wij zullen tot het einde van het schooljaar stage lopen bij vakdocent Kirsten. Samen met haar gaan we de gymlessen verzorgen op de vrijdagochtend. We hopen hier veel te gaan leren en we hebben er zin in!