Nieuwsbrief

Miranda en Hessel afwezig komende week

Miranda en Hessel zijn de week van maandag 6 november tot vrijdag 10 november afwezig vanwege een studiereis naar Amerika. Zij bezoeken daar de Essential Schools. Deze scholen lopen voorop op het gebied van pedagogisch klimaat. Wij kunnen  gebruik maken van een subsidie van de stichting voor dit bezoek.
De volgende personen zijn aanspreekpunt bij de afwezigheid van Hessel:

Maandag: Esther Stroobach
Dinsdag: Jeroen Verhoeven
Woensdag: Jeroen Verhoeven
Donderdag: Esther Stroobach
Vrijdag: Esther Stroobach

Nieuws uit de groepen……

Groep 1/2  werkt over de herfst….. en het wordt al aardig herfstig in de klas! De kinderen zijn flink aan het spelen, knutselen en bouwen. Deze herfstboom van kapla is daar een mooi voorbeeld van.  

Lievelingsboek mee naar school

In de groepen 4 t/m 8 starten wij op de maandag, dinsdag en donderdag met stillezen. Het stillezen is erg effectief voor het verbeteren van de leesvaardigheid. Leerlingen mogen hun lievelingsboek meenemen naar school om het leesplezier te vergroten.

Inspirerende Thema-avond

Op dinsdag 24 oktober was een er een thema-avond in het Startblok. De avond was georganiseerd door de Anne Frank, Toermalijn

en de Laarhorst. Tijdens de avond nam orthopedagoog Bart van Campen ons op humoristische wijze mee in de verschillende ontwikkelingsfases van kinderen. De aanwezigen vonden het een zeer inspirerende avond. De opkomst was helaas wel aan de lage kant.

Viering met groepen

Op vrijdag 17 november is er een viering verzorgd door de groepen 1/2 a, 3, 4, 5a en 7. Het thema is griezelen…….. De belangstellenden van de kinderen uit die groepen zijn van harte welkom in de Aula van het Startblok. De voorstelling start om 11:30 uur. De zaal gaat om 11:15 uur open.

Tweede ronde Talentateliers

Afgelopen dinsdag zijn de nieuwe talentateliers weer gestart. Wij hebben een uitdagend programma samengesteld. De volgende ateliers zijn er deze periode:

Programmeren, debatteren,  muziek, koken, techniek, musical, schaken, circus, Schoolplein14, druktechnieken, drama, streetdance, handwerken en het speelatelier.

Zwemwedstrijden uitgesteld 

In de vorige nieuwsbrief las u over de zwemwedstrijden. De zwemwedstrijden van woensdag 15 november in Valkenhuizen zijn uitgesteld omdat daar een grote asbestsanering plaatsvindt. De Koppel wordt nu gebruikt door de zwemverenigingen die normaal in Valkenhuizen zwemmen.

Een nieuwe datum hierover volgt nog.

Schoolfruitprogramma

Van 13 november 2017 tot en met 20 april 2018 doet onze school mee aan het EU-Schoolfruitprogramma. De kern van het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma is het gezamenlijk eten van groenten en fruit in de klas. De kinderen krijgen op woensdag, donderdag en vrijdag gedurende twintig weken een portie groente of fruit uitgereikt tijdens het 10-uurtje om in de klas op te eten.

Toestemming publicatie foto’s en video’s

In het verleden hebben we al eens gevraagd om aan te geven op welke wijze wij uw kind op social media/ website/ schoolgids mogen vermelden. Het is goed om deze lijsten bij de ouders te evalueren en ontdekken dat de gegevens die wij van jullie hebben nog overeenstemmen. Daarom vragen wij u om deze brief in te vullen en af te geven bij de leerkracht van uw kind. In de bijlage vindt u de brief waarin u kunt aangeven op welke wijze wij uw kind mogen/ niet mogen plaatsen op bijvoorbeeld facebook of andere media.