Nieuwsbrief

Kerstfeest

De school ziet er weer gezellig uit en wij verheugen ons op de laatste schoolweek van 2016. Hieronder nogmaals de planning voor aanstaande donderdag:

Kerstmusical: tussen 09.00 uur en 10.00 uur als uw kind in groep 1 t/m 4 zit en tussen 13.00 uur en 14.00 uur als uw kind in groep 5 t/m 8 zit.

Kerstfeest: een heerlijk kerstdiner voor de kinderen in de eigen groep en een gezellig samenzijn voor ouders van 17.30 uur tot 18.30 uur op de patio.

Mijnschoolinfo

Onze communicatie zal vanaf februari 2017 volledig via Mijnschoolinfo lopen. 70% van de ouders heeft zich inmiddels aangemeld voor Mijnschoolinfo. Willen de andere ouders zich ook aanmelden? Anders mist u informatie van de school zoals nieuwsbrieven, uitnodigingen voor ouderavonden, rapportgesprekken enz.

Alvast bedankt.

Helpen maandagavond

Wij zoeken nog een paar ouders die aanstaande maandagavond kunnen helpen met het ophangen van de kerstverlichting in de school. Wij starten omstreeks 19.00 uur. U kunt ook iets later aanschuiven.  Helpt u ons uit de brand?

Ouderochtend met directie

Op donderdagochtend  8 december was er een ouderochtend met directie. Het onderwerp van de ochtend was:

Wat gaat er goed en wat kan er beter”

Het was een constructieve ochtend waarbij ouders positief kritisch de school onder de loep hebben genomen. Hieronder een korte samenvatting van de uitkomsten:

Top:

-          De communicatie en betrokkenheid van de school

-          De open sfeer op school

-          Kijken naar kwaliteiten van leerlingen door middel van de talentateliers

-          De moderne middelen op school(o.a. tablets)

Tip:

-          Meer aandacht voor de creatieve vakken, waaronder muziek

-          Eén heldere manier van communiceren toepassen

-          Hygiëne toiletten en vloerbedekking

-          Meer leerkrachten aantrekken

Wij zijn erg blij met de positieve bijdrage van de ouders. In teamverband gaan wij de tops en tips bespreken en gaan wij kijken welke zaken wij gaan uitwerken. U krijgt hier terugkoppeling over.

Talentateliers

Afgelopen donderdagmiddag was de laatste ronde van de talentateliers. Wij hadden weer een uitdagend aanbod met o.a. schermen, programmeren, musical, streetdance, voetbaltraining, handvaardigheid, circus, films maken, muziekles, druktechnieken, techniek, koken en tekenen. Het is mooi om te zien dat er weer meerdere ouders hebben meegekeken tijdens de  ateliers. De volgende ronde start op donderdag 2 februari.

Vervanging juf Wendy

Begin december is juf Wendy met haar welverdiende zwangerschapsverlof gegaan. Jacqueline Looys zal haar groep tot het einde van het schooljaar overnemen.

Musicaltalent

De leerlingen van de Anne Frankschool barsten van het talent. Eén van onze leerlingen, Ayana uit groep 7, is na intensieve audities uitgekozen om deel te uit maken van de cast van de musical “the  Lion King”. Wij wensen Ayana heel veel plezier bij deze geweldige ervaring. De ouders van Ayana geven aan dat er regelmatig audities zijn voor allerlei musicals waar iedereen aan mee kan doen.

Actie voedselbank

De actie voor de voedselbank begint op gang te komen. Wij gaan dit jaar voor 10 volle kratten….zo’n 300 producten. Helpt u ons mee de 300 te halen? De actie loopt tot woensdag 21 december en de kratten staan in de hal van de school bij groep 7.

Woordenschat mee naar huis

Vanaf volgend jaar (januari 2017) krijgen alle kinderen uit groep 4 t/m 8 de themawoorden van Taal Actief mee naar huis met als doel: “het vergroten van de woordenschat”. De themawoorden worden de eerste maandag van het nieuwe thema mee naar huis gegeven zodat de kinderen hier drie weken lang mee kunnen oefenen. Deze woorden komen ook in de toets terug. Het onderdeel woordenschat is de helft van de toets.