Nieuwsbrief

MR-leden gezocht

Denk eens aan je eigen tijd op de basisschool en probeer te bedenken hoe belangrijk die tijd voor je is geweest.

Als kind wordt je leven voor een heel belangrijk deel bepaald door wat je op school leert, beleeft, ervaart, wordt meegegeven, wie je tegenkomt, wat er georganiseerd wordt etc.

Als ouder heb je NU de kans de herinnering van jouw kind aan zijn/haar schooltijd te beïnvloeden.

We zoeken namelijk 2 MR leden!

Niet moeilijk om te doen, kost niet overdreven veel tijd, geeft je fantastische inzichten in een wereld die vaak alleen van de buitenkant kent, geeft jou ook de kans je talent te ontdekken/uit te bouwen, falen is onmogelijk en vooral….. Het gaat om de superbelangrijke basisvorming van (onder andere) je eigen kind!

Ga niet staan roddelen op het schoolplein, maar kom naar binnen en doe wat met je goede idee!

Kun jij iets waaraan de school wel eens gebrek zou kunnen hebben?

Denk aan financiële kennis, ict-kennis, facility management/huisvesting of ben je gewoon heel goed in het beter maken van andermans plannetjes? Meld je dan aan!

Je kunt ook gewoon eens aanschuiven om te bekijken of het iets voor je is of om vragen te stellen (dat mag sowieso altijd, want de mr-vergadering is openbaar)

Wil je meer informatie? mail dan naar mr@annefrankschool.org

( voor aanmeldingen)

Bij meerdere aanmeldingen, moeten we verkiezingen houden en dat lijkt ons fantastisch, dus meld je vooral massaal aan.

Graag tot snel,

Ricardo te Beest (papa van Mats, groep 6 en Noor, groep 2)

Voorzitter MR

Mijnschoolinfo

Zoals u weet staan wij als school niet stil en gaan wij graag mee met de digitale ontwikkelingen.

De nieuwsbrief, de mededelingenbriefjes, klassenlijsten, 10 minutengesprekken en de agenda/schoolkalender zullen gedigitaliseerd  gaan worden.

Wat kun je verwachten als ouder/verzorger?

Bijna iedereen kent wel het fenomeen van de losse briefjes, de jaarkalender, de schoolgids en het informatieboekje  onderin de schooltas aan het eind van de week. Deze manier van informeren  kost de school elke keer veel tijd, geld en is inefficiënt. Wij willen die  tijd liever inzetten voor nog beter onderwijs.

Het wordt binnenkort mogelijk om met Mijnschoolinfo u  als ouder(s)/verzorger(s) gerichter via e-mail te informeren. Geen losse mededelingen of strookjes die niet voor  u van toepassing is.  U ontvangt via e-mail alleen die informatie  (nieuwsbrieven, mededelingen en agenda/kalender) die op uw kind(eren) van toepassing zijn.

Wij willen in januari starten met Mijnschoolinfo. Wij houden u op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen.

Kunstenaars op de Anne Frankschool

Leerlingen van de Anne Frankschool hebben zich afgelopen dinsdag lekker uitgeleefd op de buizen naast de school als echte kunstenaars.

Onder leiding van een kunstenaar hebben ze zelf een ontwerp gemaakt en de buis geschilderd.
In het voorjaar wordt de tweede buis onder handen genomen.

Gezelschapspelletjes gezocht

Groep 3 is op zoek naar gezelschapsspelletjes. We denken aan: ganzenbord, mens erger je niet, uno,  rummikub, vier op een rij, speel kaarten enz. Heeft u thuis nog zo’n spel en er wordt niet meer mee gespeeld, wilt u het dan

aan groep 3 geven? Alvast hartelijk bedankt!

Groetjes, Anne Christine Vink

Juf Carolien

Zoals u weet is juf Maaike de komende twee maanden afwezig. Een oude bekende, juf Carolien, zal haar taken overnemen.  Carolien is op de woensdagen en donderdagen werkzaam in groep 3.

Sinterklaas

Binnenkort mogen we Sinterklaas weer in Nederland verwachten. Ook bij ons op school zullen we de goedheiligman verwelkomen. Binnen het bestuur van DeBasisFluvius zijn gemeenschappelijke afspraken gemaakt over ‘Zwarte Piet’. De school heeft de ruimte om aan te sluiten bij de lokale omstandigheden. Vorige week werd bekend dat de Sinterklaas tijdens de intocht in Arnhem, evenals vorig jaar, begeleid wordt door bruin geschminkte Pieten. Wij zullen dit voorbeeld wederom volgen.
Evenals voorgaande jaren volgen we ook met de kinderen in de onderbouw het Sinterklaasjournaal.