Nieuwsbrief

Sinterklaas

Afgelopen zaterdag is Sinterklaas met zijn pieten in Maassluis aangekomen. Dit ging dit jaar niet makkelijk met zo’n zware boot vol met pakjes en ingrediënten voor de taart van Sinterklaas.

Ook bij ons op school hebben de ouders niet stil gezeten om de school mooi te versieren en hier zien we ook veel bakspullen staan, met dank aan de ouders en bakkerij Hilvers.

Samen met de kinderen hopen wij dat Sinterklaas  op 2 december ook met ons een lekker taartje gaat eten. We verwelkomen Sint en zijn pieten zoals elk jaar op het basketbalveld. U als ouder bent hier ook van harte welkom. Wanneer de kinderen naar binnen gaan wordt u vriendelijk verzocht naar huis te gaan en gaan wij verder binnen een feestje vieren.

Op woensdag 23 november mogen alle kinderen hun schoen zetten. En nu maar hopen dat de pieten langs komen met iets lekkers.

(Ouders bedankt voor het prachtig versieren van de school)

Mijnschoolinfo

Zoals u weet starten wij in januari met Mijnschoolinfo. Komende week ontvangt u een koppelcode om uw kind(eren )aan te melden. Dan bent u op de hoogte.

Hieronder nogmaals informatie over Mijnschoolinfo.

Wat kun je verwachten als ouder/verzorger?

Bijna iedereen kent wel het fenomeen van de losse briefjes, de jaarkalender, de schoolgids en het informatieboekje onderin de schooltas aan het eind van de week. Deze manier van informeren  kost de school elke keer veel tijd, geld en is inefficiënt. Wij willen die  tijd liever inzetten voor nog beter onderwijs.

Het wordt binnenkort mogelijk om met Mijnschoolinfo u  als ouder(s)/verzorger(s) gerichter via e-mail te informeren. Geen losse mededelingen of strookjes die niet voor  u van toepassing is.  U ontvangt via e-mail alleen die informatie  (nieuwsbrieven, mededelingen en agenda/kalender) die op uw kind(eren) van toepassing zijn.

Doelen rekenen

Om u als ouder inzicht te geven in de lesstof rekenen van uw kind wordt voorafgaand elk rekenblok een rekendoelenposter mee naar huis gegeven. Op deze poster staan de doelen waar we de komende periode aan werken in de groep. U kunt deze rekendoelenposter als placemat gebruiken om spelenderwijs vragen te stellen over het aanbod. U kunt deze poster laten maken door uw kind om te zien wat al is beheerst en wat nog inoefening nodig heeft. De leerkracht van uw kind kan altijd uitleg geven over de manier waarop de sommen uitgerekend worden. Aan het eind van het blok kan uw kind zelf deze uitleg geven………….

Gymkleding kleuters

Vanaf woensdag 23 november hoeven de kleuters geen gymkleding meer mee te nemen naar school. De kleuters gymmen dan in de eigen kleding. De reden hiervan is dat het aan- en uitkleden erg veel tijd kost.

De kleuters  doen dan  dikke truien en vesten uit en gymmen op  gymschoenen of blote voeten.

Kleuters gymmen altijd op woensdag en vrijdag. Na de gym zijn de benen warm, kinderen hebben dan veel moeite om een maillot aan te trekken.

Een legging kan aanblijven en is erg handig.

Wilt u hier rekening mee houden?

Biebbus hulp gezocht

Elke twee maanden komt de biebbus naar school. Juf Alice gaat dan met enkele kinderen van elke groep (1 t/m 8) naar de biebbus en samen zoeken zij hier boeken uit voor in de klassen.

Wij zoeken een vader/moeder/opa/oma die juf Alice bij dit moment wil ondersteunen.

De bus komt dit jaar nog vijf keer:

28 november, 23 januari, 27 maart, 22 mei en 10 juli. De bus is er van 9.00u tot 11.00u.

Wilt u juf Alice en de kinderen hier graag bij helpen en/of meer info? Dan graag contact opnemen met juf Nienke.

Spijkerbroek gezocht

Tijdens de gymles van vorige week is de spijkerbroek van Lars uit groep 4a verdwenen. De broek is van het merk Name it, maat 122/128. Er is wel een andere spijkerbroek blijven liggen, maar dit was niet de broek van Lars. De broek die is blijven liggen, is van het merk Denim Co, maat 122, donkerblauw met groene stiksels. Er heeft dus, waarschijnlijk, een leerling per ongeluk de verkeerde broek aangedaan en hij/zij heeft dit (nog) niet gemerkt.

Wie lost dit raadsel met ons op?

Deze oproep geldt voor groep 3, 4a, 4b en 5. Deze groepen hadden op die dag gym.

Graag melden bij groep 4a, juf Jacqueline of juf Nienke.

Aanpassingen buitenspelen

Vanwege een groeiend leerlingenaantal zien wij als school dat het drukker wordt op het schoolplein. De afgelopen week hebben wij gekeken of wij de druk konden verlichten door leerlingen op andere pleinen te laten spelen.  De leerlingen van de Anne Frankschool kwamen in opstand en hebben gevraagd of ze ook mochten meedenken om het op te lossen. Vandaag heeft een afvaardiging van de leerlingen meegedacht en zijn wij  tot goede oplossingen gekomen. Voor de school een goede leerschool om leerlingen nog vaker mee te laten denken!