Nieuwsbrief

Rapporten

De rapporten van de leerlingen gaan later mee dan aanvankelijk gepland was. We zijn allemaal in de afrondingsfase van de CITO toetsen en willen natuurlijk de resultaten meenemen in de rapportage. Op 1 maart kunt u het rapport verwachten. De verslagavond is  op dinsdag 8 maart voor broertjes en zusjes. De leerkrachten maken met u afspraken voor andere momenten.

Even voorstellen

Beste ouders,

Mijn naam is Esther Stroobach. Deze week ben ik als intern begeleider gestart op de Anne Frankschool.

Nadat ik in Zwolle als invalleerkracht heb gewerkt ben ik in 2002 in Arnhem op de Burgemeester de Monchyschool gaan werken. Toen ik hoorde dat er in Schuytgraaf een nieuwe school opgestart werd, greep ik mijn kans en solliciteerde ik daar. Vanaf 2004 heb ik op De Schatgraaf in de Schuytgraaf gewerkt, eerst als leerkracht en vanaf 2007 ook als intern begeleider. Ik heb ervan genoten De Schatgraaf te zien groeien en mee te werken aan de ontwikkeling van de school. Na elf jaar was ik toe aan een nieuwe uitdaging en die heb ik hier op de Anne Frankschool gevonden.

Na vele jaren stopt Jaap per 1 juni als intern begeleider van de Anne Frankschool. De komende weken draagt Jaap zijn werkzaamheden geleidelijk aan mij over. Als intern begeleider ben ik verantwoordelijk voor de zorgstructuur op onze school. Ik werk op woensdag, donderdag en vrijdag. Als u kennis wilt maken of vragen heeft, bent u van harte welkom.

Ik woon met mijn gezin in Velp. Ik heb twee zonen, Klaas van zes jaar en Teun van zeven maanden. In mijn vrije tijd werk ik graag in de tuin of ga ik hardlopen.

 Oproep materialen kookatelier

De eerste ronde van de talentateliers gaat donderdag 3 maart van start. Voor het kookatelier zijn we op zoek naar de volgende materialen:
* 5x mengkom
* 1x keukenweegschaal
* 10x schorten
* 5x garde
* 10x koksmuts
* 5x deegroller
* Pannen
* Snijplanken
* Schilmessen
* 2x maatbeker
* Soeplepels
* Spatels

Kortom alles wat u kunt missen, is welkom!
Graag de materialen bij juffrouw Tamara inleveren voor vrijdag 26 februari.

Alvast bedankt!!

Logopedie

Zoals eerder vermeld hebben we vanaf de voorjaarsvakantie een andere logopediepraktijk in school. Het gaat om Logopediepraktijk Elderveld.

Ouderraad

Wij prijzen ons gelukkig met een zeer actieve en enthousiaste ouderraad. Wij kunnen nog wel een aantal ouders  gebruiken. Als u hiervoor voelt, kunt u een keer een vergadering meedraaien om te kijken of het iets voor u is. Voor de data kunt u contact opnemen met Hessel Luesink.

Snappet

Wij werken in de bovenbouw met tablets op het systeem Snappet. Voor een duidelijke  uitleg kunt u op onderstaande link klikken.

https://www.computable.nl/artikel/achtergrond/onderwijs/5704908/1444691/stijging-in-cito-scores-door-snappet-tabletonderwijs.html

NL doet

Aangezien wij te weinig aanmeldingen hebben voor de pleinactie met en door NL doet wordt de dag verschoven naar vrijdag 11 maart. Dan zijn er meer ouders beschikbaar.

Parkeren

Va0naf komende maandag gaat de polite weer verhevigd controleren op foutparkeren rond de school. U kunt veel geld besparen door alleen op de toegestane plekken te parkeren!

Ouderoctend/thema avond

Helaas is door een misverstand de ouderochtend van 17 februari niet doorgegaan.

Op woensdag 23 maart organiseren wij een thema avond. U krijgt nog te horen wat de onderwerpen zijn. Hou de avond nu vast vrij: wij hopen op een grote opkomst!!

Wijkteam

Belonen

Als u goed gedrag van uw kind beloont, maakt dat de kans groter dat uw kind vaker dat gedrag vertoont en uw kind krijgt er een positief zelfbeeld van.

Positief!

Belonen van goed gedrag helpt ook beter dan straffen van ongewenst gedrag. Reageer daarom positief op de dingen die uw kind doet. Dat is heel belangrijk. Kijk maar eens hoe uw kind reageert op een complimentje. ‘Je hebt zelf je schoenen al aangetrokken. Goed, zeg!’ Het zal hem stimuleren om dat de volgende keer weer te doen.

Complimentjes en aandacht

De beste beloning voor elk kind is de waardering en aandacht van zijn ouders. Uw kind vindt het prettig om van u te horen iets goed gedaan is. Doet u dit vaak genoeg, dan blijft uw kind zich positief gedragen.

  • Reageer meteen op positief gedrag, niet pas na een tijdje. En beloon ook een poging die niet helemaal gelukt is: ‘Jij hebt goed geprobeerd om zelf je bed op te maken.’
  • U kunt uw kind aandacht geven, bijvoorbeeld door belangstelling te tonen voor uw kind: ‘Je bent fijn aan het tekenen. Wat maak je?’ Of u geeft aandacht door iets met hem te gaan doen: ‘Je hebt je speelgoed netjes opgeruimd. Zullen we een spelletje doen?’
  • U kunt uw kind belonen door hem aan te moedigen: ‘Jij maakt een moeilijke puzzel. Ik weet zeker dat je het kan.’
  • U kunt uw kind een compliment geven: ‘Jij hebt leuk met je poppen gespeeld en daarom kon ik de was opruimen. Dat vind ik heel fijn.’ Of u zegt dat uw kind iets goed kan of doet.
  • Geef uw kind ook complimentjes voor de inspanning en de moeite: “Wat knap van je, je hebt erg je best gedaan.”

Bron: www.zodoenwehetinarnhem.nl