Nieuwsbrief

Start schooljaar

Wij hopen dat jullie allemaal hebben genoten van een geweldige vakantie. Wij zijn de afgelopen week alweer begonnen met de voorbereidingen en verheugen ons er erg op het nieuwe schooljaar.

Verkenning samenwerking Anne Frankschool en Toermalijn

Hieronder een bericht van het College van bestuur van de Basis&Fluvius. Binnenkort ontvangt u meer informatie.

Vanuit onze visie op onderwijs hebben wij de teams, directeuren en MRen van de Toermalijn, Anne Frankschool en Jeroen Boschschool gevraagd komend schooljaar een intensieve samenwerking vorm te geven tussen de Jeroen Boschschool en Toermalijn Brabantweg en Anne Frankschool en Toermalijn Venlosingel.

Vanzelfsprekend wordt u als ouder/verzorger betrokken bij dit proces via de directeuren en zult u door hen goed geïnformeerd worden. Daarnaast krijgen alle drie de MR-en volop gelegenheid hun medezeggenschap vorm te geven. Daar hechten wij zeer aan. En natuurlijk worden de teams intensief betrokken bij het proces en beoogde resultaten. Wij zullen zelf regelmatig aanwezig zijn bij teams en MR-en om te horen hoe het gaat, vragen te beantwoorden en (on)mogelijkheden te bespreken.

Manon Ketz en Sylvia Veltmaat CvB DeBasisFluvius

Leuke vakantiefoto´s meenemen naar school

Jullie hebben allemaal leuke dingen gedaan in de vakantie;  zwemmen, naar Jeugdland, naar de camping, naar opa en oma of lekker bbq-en in de tuin.

Wij willen aan alle leerlingen en ouders  vragen om een  foto mee te nemen van leuke gebeurtenissen  in de vakantie. De leukste foto nemen jullie de komende week mee naar school. De foto plakken wij op een gekleurd papier en hangen wij op in de school. Jullie zetten onder de foto een “onderschrift”. Dit kan zijn waar de foto is genomen en wat jullie deden.

Tijdens de Back to School party zullen wij prijzen uitreiken voor de leukste, grappigste en meest bijzondere foto’s.

Wij zijn erg benieuwd!

Jaarkalender

Voor de zomervakantie heeft u de jaarkalender ontvangen via de mail. In de kalender staan alle belangrijke data voor het nieuwe schooljaar zoals de studiedagen, inloopochtenden, project en, verslagavonden enz.

Komende week ontvangt u de papieren versie van de jaarkalender.

De talentateliers staan ook weer op de planning. In de kalender staat wanneer ouders welkom zijn om de talenten van de kind te komen bekijken.

Nieuwe collega: Bob van den Berg

Charlotte Agricola is vanwege rugklachten uitgevallen. Bob van den Berg zal Charlotte vervangen tijdens haar afwezigheid. Hieronder stelt Bob zich voor:

Mijn naam is Bob van den Berg, 27 jaar.  Vorig jaar november ben ik afgestudeerd aan de HAN in Nijmegen. In 2002 ben ik in Arnhem komen wonen en ik woon er nog met heel veel plezier. Daarvoor heb ik altijd in Tanzania gewoond.

Afgelopen vakantie ben ik voor het eerst in 15 jaar weer terug naar Tanzania gegaan. Ik heb gelopen door de Usambara met mijn vriendin, zus, zwager en neefje (op de foto) en heb natuurlijk ook genoten van het strand. Tijdens de vakantie heb ik een mail gekregen met de vraag of ik het team wilde komen versterken. Natuurlijk heb ik hier positief op gereageerd.

In mijn dagelijkse leven ben ik naast lesgeven graag bezig met sportieve activiteiten. Het liefst ben ik buiten op het veld rugby aan het spelen, of binnen rugby aan het kijken. Ik lees, game en sport veel in mijn vrije tijd.

Op school zal ik op de maandag en dinsdag te vinden zijn in groep 5, en op de donderdag en vrijdag in groep 7.

Gym maandag

Aanstaande maandag starten wij met de gymlessen voor de groepen 3, 5, 6, 7 en 8. De leerlingen moeten dus de gymspullen meenemen maandag.

Ondersteuning bij de bibliotheek

Een aantal keer per jaar komt de biebbus op school. Wij zoeken een ouder die ons dan kan ondersteunen bij het ruilen van de boeken. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij Nienke Schuurman, de leerkracht van groep 5.

Back to school party

In de derde week van het nieuwe schooljaar zal er wederom  een groot feest op het plein worden georganiseerd. Op vrijdagavond 15 september  gaan wij de vakantiesfeer herbeleven op het schoolplein, wij gaan BBQ-en, er is muziek, spelletjes, springkussens en een hoop gezelligheid.

Het hele gezin is uitgenodigd om deze avond met ons mee te maken. Zet deze dag alvast in de agenda, wij hopen u dan allemaal te zien en u ontvangt komende week meer informatie.

Schoolshirts

Afgelopen schooljaar is er een zeer succesvolle sponsorloop gehouden voor de aanschaf van nieuwe schoolshirts. Samen met de OR zijn wij aan het kijken naar verschillende aanbieders van shirts. Wanneer er een keus is gemaakt, hoort u dit uiteraard gelijk.