Nieuwsbrief

Studiedag

Op maandag 7 december hebben wij een studiedag.

De kinderen zijn die dag vrij.

Anne Frankparlement

(verslag door Liva,  groep 8)

Het parlement is dinsdag 24 november bij elkaar  gekomen om het te hebben over regels voor het school plein. Wij hebben ook nagedacht over coatings of speeltoestellen voor op het plein. Het pedagogisch aandachtspunt is: complimenten geven aan elkaar. We hebben het ook over de mogelijkheid van  een grotere fietsen stalling gehad.

Nationale voorleeswedstrijd

Sanne de Wit uit groep 8 is de trotse winnares van onze Anne Frankvoorleeswedstrijd. Zij gaat onze school vertegenwoordigen in de bibliotheek tegen de winnaars van andere Arnhemse basisscholen. Daarna eventueel Gelders en wie weet  landelijk……

Zonder echter de overige drie kandidaten te kort te doen! Ashmara uit 7, Mayke uit 6 en Luna uit groep 5 hebben ook uitstekend gelezen. Er kan alleen maar één iemand winnen.

Vervanging

Aangezien de afwezigheid van Nienke langer gaat duren hebben wij uitstekende vervanging gevonden in Carolien den Hertog.

Ouderochtend

Op vrijdag 11 december is de tweede ouderochtend met de directie van het schooljaar. Tijdens de eerste ouderochtend is gesproken over de sterke punten en ontwikkelpunten van de school.

Eén van de ontwikkelpunten volgens ouders is de aandacht voor de creativiteit bij kinderen. Een ander aandachtspunt is dat er te weinig gebruik wordt gemaakt van de kwaliteiten van ouders. Tijdens de ouderochtend zullen wij u vertellen hoe wij beide zaken gaan oppakken op de Anne Frankschool. Wij zijn hier zeer enthousiast over en hopen u allemaal te zien op vrijdag 11 december om 8.30 uur.

(VERKEERS)VEILIGHEID

HELPT U MEE OM DE ROND DE SCHOOL TE VERBETEREN?

Beste ouders/verzorgers,

Dagelijks zien wij bij de Anne Frankschool onoverzichtelijke en onveilige verkeerssituaties. Enkele voorbeelden daarvan zijn:

- Veel kinderen worden met de auto naar school gebracht, zeker bij slecht weer. Dat levert drukte op bij het parkeren. Auto’s worden buiten de vakken geparkeerd,  naast/op de stoep of auto’s stoppen op straat om kinderen uit te laten stappen.

- Ten onrechte wordt gebruik gemaakt van de invalidenparkeerplaats, waardoor deze niet beschikbaar is voor diegene waar hij voor bestemd is.

- Ondanks de logische toegang tot de fietsenstalling, fietsen ouders en kinderen toch over het schoolplein. Ook worden fietsen/scooters tijdelijk op het schoolplein geparkeerd, evenals op de stoepen voor de ingang van de hekken. Met als gevolg dat kinderen over het fietspad moeten lopen (ingang basketbalveld) en er opstoppingen ontstaan.

Wij willen hier graag verandering in brengen en hebben daarbij uw hulp nodig! Plaats uw auto in de daarvoor bestemde vakken. Wanneer u aan de kant van de Venlosingel parkeert, kan uw kind via de ingang van het Startblok binnendoor naar school lopen. Voor fietsen en brommers hebben wij een fietsenstalling. Ook kunt u gebruik maken van het basketbalveld om tijdelijk uw fiets/scooter te stallen, zodat de kinderen vrije toegang tot de voetpaden hebben.

Als MR zullen wij contact opnemen met de gemeente Arnhem en onze wijkagent om samen te zoeken naar oplossingen voor onder andere de parkeerproblemen. In samenwerking met de kinderen van de Anne Frankschool zal gezorgd worden voor duidelijke verbodsborden.

Samen kunnen we ervoor zorgen dat onze kinderen veilig van en naar school kunnen!

Jumbo-actie

De gemeenschappelijke actie van het Startblok is een eclatant succes! U kunt het overzicht bekijken op www.jumbosparenvoorjeschool.nl (scholen / tussenstand)