Nieuwsbrief

Anne Frankparlement

Beste ouders,

Ik ben Liva Hadders ik zit in groep 8 en ik ben vorige week gekozen voor het AF parlement. Ik wou dit graag omdat: ik vind dit super leuk en ik heb al heel veel leuke dingen voor de school. Zoals: een klimwand een familieschommel waar kinderzitjes in zitten en voor de wat grotere kinderen normale zitjes. Ik zit niet in mijn eentje in het AF parlement.
Vanuit elke groep is er iemand gekozen uit groep 8: Ik zelf, groep 7: Eline Siebelink, groep 6: Sophie Snip, groep 5: Tijs Hamer, groep 4: Vienna Reesink,  groep 3a: Zowie Pas, groep 3b: Lieke Hovens, groep 2a: Mace Dahles, groep 2b: Levie Mulders, groep 2c: Maartje Janssen.

We hopen op een geweldig leuk jaar voor iedereen!

Cultuur

Het Kunstbedrijf Arnhem is dit schooljaar gestart met het zogenaamde ‘Pr8cultuurprogramma’.

We hebben ons daar voor de komende 8 jaar aan verbonden. Elk schooljaar zullen de kinderen een van de 8 grote culturele instellingen in Arnhem bezoeken. Het gaat dit schooljaar om Focus filmtheater (groep 1-2), Theatergroep Kwatta in de schouwburg (groep 3-4), erfgoedcentrum het Rozet (groep 5-6) en het Kroller Muller museum (groep 7-8). Volgend schooljaar gaan we dan naar het Arnhem museum, het Gelders Orkest, Introdans en het Openluchtmuseum, waarna de cyclus wordt herhaald. Elk kind dat nu bij ons in groep 1 start heeft dan aan het eind van zijn of haar basisschoolloopbaan kennis gemaakt met al deze 8 instellingen. Wij denken dat het een waardevolle aanvulling is op ons lesprogramma. We zullen de meeste activiteiten met de (stads)bus bezoeken, maar het kan zijn dat we uw medewerking vragen om met de auto te rijden. Als dat nodig is hoort u daarvan van de groepsleerkracht van uw kind.

Inloopochtend en Ouderochtend

Op 23 september heeft u van 8.30 tot 9.15 uur de gelegenheid om even mee te kijken in de klas van uw kind.

Op 30 september hebben we een ouderochtend van 8.30-9.30 uur. De bedoeling is om met ouders en de directie van gedachten te wisselen. Het onderwerp krijgt u van ons nog te horen.

Raar maar waar

Op 28 september openen we de kinderboekenweek. Het thema is dit jaar:  ‘Raar maar waar’. De hele school is een open boek (‘het grote boek over heel de wereld’), elke klas is een hoofdstuk uit dat boek.

De bedoeling is om te ervaren dat je uit boeken heel veel kunt leren over de wereld, wetenschap, natuur, techniek. In alle klassen wordt gewerkt aan tentoonstellingen, voorstellingen, presentaties enz.

Op 9 oktober is de afsluiting waarbij de ouders vanaf 12.00 uur kunnen komen kijken naar het resultaat.

Pleinwacht

Wij zijn zeer verheugd dat onze vraag naar pleinwachtouders positief resultaat heeft gehad. We hebben er inmiddels vijf nieuwe ouders bijgekregen! Met dank.

Er is altijd een schoolverantwoordlijke pleinwacht aanwezig. Mocht u iets over uw kind willen melden tijdens een pauze dan kunt u zich tot deze persoon richten of anders even bij Hessel of Jaap binnenlopen.

Oproep

Wie heeft er voor ons reserve kleding in de maten 122-128 of 134-140?

U kunt hierbij denken aan:
- lange broeken
-shirts met lange mouw
-onderbroeken
-sokken

Het zou heel fijn zijn als u dit voor ons heeft, want momenteel kunnen we  de kinderen geen goede reserve kleren aanbieden in het geval van ongelukjes.

Gemist en gevraagd

Afgelopen week is Aron uit groep 8 een zwarte paraplu kwijtgeraakt die in het halletje bij groep 4 stond. Heeft iemand deze paraplu misschien per abuis meegenomen? Mocht dit zo zijn, dan graag bij groep 8 afleveren.

Heeft iemand misschien een microfoonstandaard die niet meer gebruikt wordt voor ons? Het is een stuk handiger dan ermee in de hand moeten staan.

Gymrooster:

Voor alle duidelijkheid nogmaals het gym- en zwemrooster.

Maandag :

12.30- 13.15  groep 3

13.15-14.00 groep 4 en 5

13.45-14.40 6 en 7/8

Woensdag:

11.45-12.30 groep 3 en 5

Vrijdag:

11.45-12.30 6 en 7/8

Zwemmen voor groep 4:  donderdag van 9.45 tot 10.15

Vertrek met de bus om 9.15.

Agenda

23 sept Inloopochtend
28 sept Start project
30 sept ouderochtend
9 okt Afsluiting project