Nieuwsbrief

Beste ouders.

De eerste nieuwsbrief van het nieuwe jaar. Wij hopen allemaal weer op een heel fijn en goed jaar met kinderen, ouders en collega’s.

In de eerste brief van vorig jaar stond onderstaande als eerste bericht vermeld:

Bij de start van het nieuwe jaar had juf Esther groot nieuws: zij is in verwachting! Wij wensen haar (hen) heel veel geluk en voorspoed in de komende maanden!

De geschiedenis herhaalt zich….! Gefeliciteerd. Hieronder stellen de nieuwe collega’s zich even aan u voor.

Hessel

Ik zal mij even voorstellen:

Mijn naam is Hessel Luesink en vanaf dit schooljaar ben ik de nieuwe directeur van OBS Anne Frankschool. Hiervoor heb ik gewerkt als leerkracht en directeur op basisscholen in Zutphen en Olst.

Ik woon in Zutphen samen met mijn vrouw Ulrike, zoon Tristan en mijn dochter Puck. Naast mijn werk en gezin besteed ik graag tijd aan motorrijden, reizen en koken.

De eerste dagen op de Anne Frankschool zijn erg goed bevallen. Afgelopen maandag ben ik welkom geheten door de leerlingen van de school. Ik mocht uit een doos springen en werd door de leerlingen met confettikanonnen onthaald. Ik voelde mij gelijk helemaal thuis.

Ik verheug mij erg op de samenwerking met de collega’s, ouders en kinderen van de Anne Frankschool. Plezier in leren vind ik erg belangrijk. Wij hopen er samen een onvergetelijke tijd van te maken waarin wij ons uiterste best doen om “eruit te halen wat erin zit’.

Als directeur van de Anne Frankschool vind ik contact met de ouders erg belangrijk. In principe ben ik van maandag tot en met donderdag op school aanwezig en staat de deur voor u open. Mocht ik op dat moment niet beschikbaar zijn dan kunt u mij altijd bellen of mailen.

Annemiek

Ik ben Annemiek van Hemert, de nieuwe leerkracht van 1/2A.

Ik heb 20 jaar in het speciaal-onderwijs gewerkt, daarna ben ik overgestapt

naar het reguliere onderwijs, op de Heijenoordschool waar ik 12 jaar leerkracht in een kleutergroep ben geweest.

De leeftijdsfase van 4-6(7) blijft boeiend, omdat kinderen in deze periode een grote persoonlijke ontwikkeling doormaken.

Kinderen blijven me verrassen door de vaak inventieve, ondernemende, soms ingewikkelde manier waarop ze proberen een eigen plek in hun wereld te bemachtigen.

Als leerkracht en als lid van een team, kan ik hen daarin begeleiden en veilige, uitdagende en ondersteunende routes aanbieden.

Het blijft een prachtig vak ,waarin ik heel graag samenwerk met ouders.

Ik leef samen met Bert en we hebben 2 dochters van 26 en 28, beiden afgestudeerd.

Mette

Graag wil ik mij via deze nieuwsbrief aan jullie voorstellen. Mijn naam is Mette Meijer. Vanaf dit schooljaar ben ik de nieuwe leerkracht in groep 4. Ik werk op maandag, dinsdag en woensdag. Sinds 1998 werk ik in het onderwijs waarvan de laatste 13 jaar op de Monchyschool in Arnhem. Hier heb ik lesgegeven aan de groepen 4 t/m 7 en de rekenopleiding gevolgd. In al die jaren heb ik altijd veel plezier gehad in het voor de klas staan en de dagelijkse omgang met veel verschillende kinderen. Ieder kind is uniek en volgt zijn eigen ontwikkeling. Als leerkracht is het mijn uitdaging hen zo veel mogelijk te stimuleren. En als ik ze dan echt zie groeien, in hun leertraject en in hun persoonlijke ontwikkeling, dan kan ik daar nog steeds ontzettend van genieten. Dit plezier ga ik ongetwijfeld met de kinderen van de Anne Frank school ook beleven.

Ik woon in Elst met mijn man Henk Jan en 3 kinderen, Jorrik (10 jaar), Ylva (8 jaar), en Sten (6 jaar). Op de zaterdagen sta ik vaak langs de lijn bij het voetbalveld als supporter of als coach bij hockey. Zien jullie mij er niet staan dan ben ik lekker in huis aan het rommelen, een spelletje aan het spelen, weekendje weg of gezellig bij iemand op visite.

Ik heb de afgelopen dagen al even mogen “proeven” aan de Anne Frank kinderen en het team. Dit vond ik erg leuk! Ik hoop dat we er met elkaar een gezellig en leerzaam jaar van gaan maken. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in!

Groetjes Mette

Ron

Ik zal mij even aan u voorstellen:

Ik ben Ron Essenstam en woon in Arnhem. Ik ben getrouwd met Elly, heb een hond, Noa (Golden Retriever) en een konijn, Fleurtje. Ik ben een enorme Vitessefan en ga er altijd naar toe.

Ik ben sinds 2008 conciërge op de Burg. de Monchyschool en nu dus ook op de Anne Frank. Op beide scholen werk ik drie dagdelen. Ik kijk erg uit naar het komende schooljaar!

SEO methode

Zoals eerder vermeld waren wij op zoek naar een nieuwe SEO methode (sociaal-emotionele opvoeding). Na rijp beraad hebben wij gekozen voor de methode ‘Kwink’. In de bijlage krijgt u alvast meer informatie.

Informatieavond

Op maandag 14 september vindt onze informatieavond plaats. De leerkrachten geven twee keer achter elkaar hun info over de aanpak en werkwijze in hun groep. Wij kiezen voor deze nieuwe opzet zodat alle ouders met meerdere kinderen de kans krijgen alles te horen. U krijgt hier nog nadere info over.

Schoolfotograaf

Op 17 en 18 september komt de schoolfotograaf op school. Let u op de kleding en de haren….?

Pleinwacht !!!!!!

Wij hebben écht heel dringend nieuwe pleinwachtouders nodig!! Met name op de maandag. Wij willen en moeten goede opvang van uw en onze  kinderen verzorgen maar dit komt in het gedrang als wij niet voldoende begeleiding kunnen bieden. U kunt zich eventueel ook opgeven als reserve. Graag middels een reply van deze nieuwsbrief aangeven als u hiervoor voelt.

Luizenouders

Zie ook de bijlage

Wilt u betrokken zijn bij de groep van uw kind(eren)? Hier is uw kans …

Zoals al in een eerdere nieuwsbrief gemeld willen wij met ingang van dit schooljaar de hoofdluiscontroles anders gaan aanpakken.

Wij hebben de afgelopen jaren – en uiteraard ook deze week – een hoofdluiswerkgroep gehad met een aantal ouders die alle groepen controleerde. In praktijk is gebleken dat het een te kleine groep ouders is voor al onze groepen.

Juist om de continuïteit te kunnen waarborgen hebben wij gekozen voor een andere aanpak.

Wat is de bedoeling?

Elke groep heeft eigen team van ouders (ongeveer 4 ouders) die de controles uitvoeren;

— Er komt een inschrijfformulier in de klas te hangen waarop u zich op kunt geven. De leerkracht geeft hierop aan welke ochtend wenselijk is voor de controles;

— De eerste week na iedere vakantie – meteen om 8.30 uur – wordt de hoofdluiscontrole uitgevoerd in de groep van uw kind (dit duurt circa 30 minuten);

— Na 2 weken een hercontrole, mits er in de desbetreffende groep hoofdluis geconstateerd is. Anders is een hercontrole niet nodig.

Wij vragen u zich op te geven op de intekenlijst in de groep van uw kind(eren).

Mocht u vragen hebben, dan kunt u zich wenden tot de leerkracht.

Wij rekenen op uw hulp om onze school luisvrij te houden!!

Rectificatie

Helaas is er een aantal fouten in de kalender geslopen. Onze excuses hiervoor. Voor alle duidelijkheid:

Groepsindeling

Groep 1,2 C op vrijdag: niet Anne komt op vrijdag maar onze nieuwe collega: Tamara Powter.

De maandagen worden bezet door juffrouw Klaske en Tamara (vanaf de herfstvakantie)

Zwemmen / gym:

groep 4 heeft zwemmen op donderdag, niet op dinsdag.

De groepen 6, 7 en 8 hebben gym op vrijdag.

De groepen 3a, 3b en 5 op woensdag ipv maandag.

 Agenda

14 sept informatieavond
17-18 sept schoolfotograaf