Nieuwsbrief

Ontbijt

Vanmorgen stond voor alle leerlingen een heerlijk ontbijt klaar in de klas. Dit om toch maar weer eens te benadrukken hoe belangrijk het is om de dag goed te beginnen!

Bomen

Tijdens de herfstvakantie zijn er bomen verwijderd van het schoolplein. Er zijn meerdere ouders geweest die hier vragen over hebben gesteld. Afgelopen schooljaar zijn de bomen op het schoolplein onderzocht en is gebleken dat de bomen ziek waren. De bomen moesten dus helaas worden gekapt voor de veiligheid. Wij zijn nog in overleg over het vervolg en of er nieuwe bomen worden geplaatst. Wij houden u op de hoogte.

Excursie

In het kader van cultuureducatieproject Pr8 heeft groep 7/8 een bezoek gebracht aan het Kröller Müller Museum.

Tijdens het bezoek draaide het om filosoferen met kunst, om zo kinderen (maar ook hun leerkracht en ouders) op een nieuwe, inspirerende wijze in aanraking te brengen met moderne kunst. Zo blijkt dat kunst niet alleen een interessant historisch verhaal heeft, maar vooral ook uitdaagt tot talloze nieuwe, persoonlijke verhalen. Kunst vormt een prachtige aanleiding om te filosoferen en filosoferen bevordert het plezier in het kijken naar kunst. De kinderen hebben zich tijdens het bezoek dan ook verwonderd en verbaasd over creatieve keuzes, opvallende vormen en wonderlijke details.

Kinderpodium

Op 20 november hebben we een kinderpodium in de aula, deze keer verzorgd door de groepen  1-2 b, 1-2c, 4 en 5

Het thema van de viering is HERFST.

Het wordt een viering vol wind, vallende blaadjes en regenlaarzen, aansluitend bij de dingen waar we in de groepen mee bezig zijn.

De ouders van betreffende groepen zijn van harte welkom van  11.30-12.00u in de aula.

Na afloop van de viering gaan alle kinderen met de leerkracht mee naar de klas, daar wordt de dag afgesloten zoals altijd. De ouders wachten buiten op de kinderen.

We willen ervoor zorgen dat de ‘artiesten’ zich van hun beste kant kunnen laten zien. Het is voor de meesten toch al heel spannend om op het podium voor een volle zaal te staan!

Daarom hebben we een aantal afspraken voor het publiek geformuleerd rond de vieringen.

Voor alle duidelijkheid en voor nieuwe ouders zetten we deze nog een keer op een rijtje:

– Kom op tijd voordat de viering begint en blijf de hele viering, dus niet eerder vertrekken. Dat is storend en levert onrust op.

— Als kleine  broertjes of zusjes mee komen: wilt u ervoor zorgen dat ze echt rustig zijn? Voor hele kleine kinderen is het de vraag of het zinvol is om ze mee te nemen. Het is zeer storend als kleine kinderen echt niet stil kunnen zijn. Gebeurt het toch, dan graag de zaal even uit.

Jumbo actie

Onlangs hebben de drie scholen van het Startblok, de Anne Frankschool, de Toermalijn en de Laarhorst besloten om gezamenlijk deel te nemen aan de actie van de Jumbo. Bij deze actie kunnen de scholen het geld verzilveren voor allerlei speelmaterialen voor de leerlingen. Er is 45.000 euro te verdelen onder de scholen die deelnemen. Wij zijn zeer trots dat wij kunnen melden dat het Startblok de meeste punten heeft binnengehaald en bovenaan staat in Arnhem. De actie duurt nog tot 8 december. In de hal staat een box waarin u de punten kunt inleveren. Daarnaast kunt u de punten via de site toekennen aan het Startblok:

https://jumbosparenvoorjeschool.nl/

Arnhemse Zwemsportdag

Sportvereniging ISVA, zwemvereniging De Arnhemse Watervrienden, ENC Arnhem, Neptunus en Sportbedrijf Arnhem organiseren de Arnhemse ZwemSportDag voor het basisonderwijs op 18 november en speciaal onderwijs op 10 november. Het programma bestaat uit een combinatie van zwemmen en waterpolo.

Voor wie?

Alle leerlingen van het basisonderwijs in Arnhem en alle leerlingen van alle scholen in het speciaal onderwijs in de regio.

Categorieën

Het programma bestaat uit individuele nummers:

 • 25 meter schoolslag
 • 25 meter rugslag
 • 25 meter vrije slag
 • 50 meter schoolslag
 • 50 meter rugslag
 • 50 meter vrije slag

Maak spelenderwijs kennis met het spelletje waterpolo. Bij waterpolo worden er teams gemaakt van alle deelnemers en spelen de teams tegen elkaar wedstrijden. De winnaars (nummer 1 – 3) krijgen medailles. Daarnaast ontvangen alle deelnemers een oorkonde voor zwemmen en een vaantje voor waterpolo.

Voorwaarden

 • Ouders/ verzorger(s) vullen het toestemmingsformulier in en verklaren daarmee dat hun zoon/ dochter voldoende zwemvaardig is. Door ondertekening van het toestemmingsformulier geven ouders/ verzorger(s) de toestemming aan hun kind voor deelname aan de Arnhemse Zwemsportdag . Download het toestemmingsformulier, vul het in en lever het bij de leerkracht in.
 • Alle deelnemers van basisonderwijs moeten in het bezit zijn van zwemdiploma A en B.
 • Alle deelnemers van speciaal onderwijs moeten voldoende zwemvaardig zijn.
 • Een deelnemer mag aan elke slag deelnemen, maar zwemt per slag OF 25 OF 50 meter (bijvoorbeeld 25 m en 50 m schoolslag is niet mogelijk, 25 m schoolslag en 50 m rugslag wel).
 • Meld je aan bij je leraar. Doet jouw school niet mee? Individueel inschrijven is ook mogelijk. Deelnemen is gratis.

Waar?

Zwembad De Grote Koppel, Olympus 29 te Arnhem 

Wanneer

 •  speciaal onderwijs dinsdag op 10 november van 10.00 – 14.00 uur
 • basisonderwijs op 18 november van 13.00 – 17.00 uur

Let op!

 • De organisatie is niet verantwoordelijk voor de begeleiding van deelnemers, deze verantwoordelijkheid ligt bij school en ouders. Studenten begeleiden de deelnemers tijdens het waterpolo.
 • Het dragen van slippers of plastic blauwe schoentjes bij het zwembad is verplicht. Als je geen zwemslippers hebt, zijn de plastic blauwe schoentjes voor € 0,50 per paar bij het zwembad te koop.

Inschrijven

Meld je aan bij je leerkracht. Doet jouw school niet mee? Individueel inschrijven is ook mogelijk. Deelnemen is gratis. Let op! voor speciaal onderwijs sluit de inschrijving op vrijdag, 23 oktober. De inschrijving voor basisonderwijs sluit op woensdag, 4 november.

Zwemclinics

Willen de leerlingen vooraf oefenen met de slagen, start en keerpunten? Doe mee aan de training. De Arnhemse Watervrienden, ENC Arnhem, Neptunus en ISVA bieden de trainingen voor deze zwemkampioenschappen aan. Meer informatie hierover ontvangt u na uw inschrijving. Geef op het inschrijfformulier aan als uw leerlingen zwemtraining willen volgen.

Informatie

Voor vragen en opmerkingen neemt u contact op met Sportbedrijf Arnhem info@sportinarnhem.nl

026 – 377 57 57.