Nieuwsbrief 21 maart 2014

Project

Zoals u weet werken we in alle groepen aan het thema ‘Middeleeuwen’. Overal staan  kasteelmuren en –poorten in de klassen, worden wapenschilden ontworpen, verhalen en gedichten geschreven of galoppeert er ineens een kleutergroep door de gang op eigengemaakte stokpaarden. Alle groepen hebben een bezoek gebracht aan kasteel de Doornenburg. (Floris….)Het heeft een diepe indruk achtergelaten. Ook de kleuters weten nu wat kantelen, harnassen en schietgaten zijn. (Goed voor woordenschat en historisch inzicht).

Ook groep 8 bezocht ook afgelopen dinsdag kasteel Doornenburg. We kregen een rondleiding en werden geïnformeerd over het leven in de Middeleeuwen. Van de gang naar de kerker tot aan de manier waarop men aan voedsel kwam, alles was even interessant. Aan het eind van de rondleiding mochten we nog even het gewicht van de ridderhelm ervaren…en dat was niet niks.

U krijgt aanstaande maandag een uitnodiging voor de afsluiting op 28 maart om 11.00 uur.

Zijn er ouders die thuis misschien grote broodmanden of iets dergelijks hebben die wij kunnen lenen voor de afsluiting? Zo ja, dan graag aanleveren bij de leerkracht.

Sportinstuif in Sporthal De Laar West

De laatste week van maart is meestal de laatste week van de sportinstuiven. Dit jaar gaan we nog een maandje door in sporthal De Laar.

In april is er dus op de woensdagen 2, 9 en 16 april weer een gezellige sportinstuif. Wat gaan we doen in die weken? De verenigingen Arnhem Eagels (basketbal), Volvera (volleybal) en GOVA (badminton) zorgen samen met Sportbedrijf Arnhem voor het programma. Elke week staat een andere sport in de spotlight. De kosten zijn €1,20 per keer.

De laatste instuif, op 23 april, valt in de nationale sportweek. Die middag is de entree gratis.De tijd is van 13.30 uur t/m 14.45 uur en is voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.

Aanmelden en betalen doe je op de middag dat je komt sporten. Als je komt sporten neem dan je sportkleren en zaalschoenen (geen zwarte zolen) mee.

Thema’s: 2/4 Volleybal – 9/4 Badminton – 16/4 Basketball – 23/4 Nationale Sportweekinstuif met alle sporten & verenigingen (entree is gratis)

Voetbaltoernooi

Op woensdag 26 maart  gaat het schoolvoetbaltoernooi weer van start met de eerste voorrondes voor de groepen 7 en 8. De speeldag  begint om 13.00 uur.

De meisjes van groep 7 en 8 spelen op Sportpark de Schuytgraaf van de vereniging Arnhemse Boys. De jongens voetballen op sportpark Rijkerswoerd , van de voetbalvereniging ESA. Elke ploeg heeft een eigen coach en twee ouders van de sportcommissie zullen ook op de velden aanwezig zijn.

Thema avond

Op donderdagavond 20 maart hebben we een thema avond georganiseerd met als onderwerp: communiceren met je kind(eren).

Petra de Jong (ouder en medewerker CJG) hield een zeer tot de verbeelding sprekende presentatie over hoe wij als ouders de communicatie met onze kinderen kunnen verbeteren. Daarna werd in twee groepen gesproken over live-ervaringen van ouders. Veel herkenning bij iedereen! Er waren ongeveer 18 ouders.

Opvoedtips

In de bijlagen treft u informatie van het CJG aan. Nuttig!

Agenda

28 maart Afsluiting project
30 maart Ingang zomertijd (VOORjaar=VOORuit)