Nieuwsbrief

Bevallen

Voor allen die het nog niet weten: juf Esther is op 8 maart bevallen van een schitterend dochtertje: Sanne-Karlijn! Zij woog 3860 gram en was 54 cm lang. Wij wensen hen heel veel geluk en voorspoed!

Simone vertrekt

Na dertien jaar op de Anne Frankschool te hebben gewerkt gaat juf Simone een nieuwe uitdaging aan op de Blinkert in Elderveld. Wij gaan haar enorm missen. Zij is naast een op handen gedragen juf voor de kinderen en zeer gewaardeerde collega ook nog de lees specialist van onze school.

Haar vertrek levert vacature ruimte op. Volgende week vinden er vier gesprekken plaats met mogelijke kandidaten.

Grote rekendag/voetbal

Op 25 maart vindt de landelijke Grote Rekendag plaats. Het thema is: ‘meetkunde uit de kunst in de klas’. De kinderen kruipen, ieder op zijn eigen niveau, in de huid van de kunstenaar. Ze maken meetkundekunst. Meetkundekunst is kunst die van de maker tal van meetkundige activiteiten vraagt. Een verrassende combinatie.

 

Ook start op 25 maart het schoolvoetbaltoernooi voor de groepen 6, 7 en 8. Het programma volgt nog via de mail. De meisjes spelen in de Schuijtgraaf, de jongens bij Eldenia.

Wijkcoach

Per 1 januari 2015 is er van alles veranderd in de zorg.

Zo is Arnhem onderverdeeld in 8 wijken. Iedere wijk heeft een team van een aantal wijkcoaches. Het wijkteam geeft brede professionele steun en advies over zorg, opvoeden en opgroeien, werk en inkomen.

Aan iedere school, ook in uw wijk,  is een vaste wijkcoach verbonden.

Aan onze school is Sigrid van der Heij als contactpersoon verbonden.

Zij werkt nauw samen met de intern begeleider in geval van zaken die kinderen van school aangaan. Voor niet-school gerelateerde  vragen kunt u haar overigens ook direct benaderen.

Wandelen voor water

Afgelopen dinsdag hebben de groepen 6,7 en 8  in Sonsbeek meegedaan aan de actie  Wandelen voor Water. De opbrengst was maar liefst  € 695,90.  De totaalopbrengst van de hele actie was: € 15.437,– Dat betekent schoon water voor 1029 kinderen.

Rondje Nederland

Nog meer loopwerk: op 29 maart aanstaande wordt in het Openluchtmuseum het jaarlijkse Rondje Nederland gehouden. Ook wel genoemd: De leukste Familieloop van Nederland. Kijk voor nadere informatie op: http://www.rondjenederland.com

Boekenkastproject

Misschien kent u ze wel, van die leuke kleine kastjes vol met gelezen boeken. Het idee komt uit Amerika: little free library’s, dat willen we ook in de Laar!

Zwerfboekerij de Laar is een initiatief van enkele Laar-bewoners om lezers (maar ook niet-lezers) op een gemakkelijke manier aan nieuw leesvoer te helpen. Ook zou op het Startblok een kast kunnen komen te staan waar kinderen en ouders hun (strip)boek, tijdschriften kunnen ruilen.

Hoe werkt het? Heb je een goed boek dat je kunt missen, dan zet je dat in de boekenkast, daarna zoek je een boek uit en dat neem je mee. Dat kun je zo vaak doen als je wilt, dus één boek brengen en één boek halen. Lijkt het u als ouder leuk om ook zo’n boekenkast op de bredeschool het Startblok te realiseren? Neem dan contact op met opbouwwerker Imke van Ophuizen 06-11512043 of mail imke@rijnstad.nl

Ook is er een facebookpagina: www.facebook.com/zwerfboekerijdelaar

Startblok activiteiten

Vanaf 8 april starten er weer  twee nieuwe activiteiten in het Startblok.

De Wereld Op Stelten

Een creatieve activiteit voor kinderen uit groep 1 t/m 3 op woensdagmiddag van 13.00 – 14.00 uur in het handenarbeid/technieklokaal.

Kinderen gaan vanuit school naar Partou voor opvang en lunch en gaan van daaruit naar de activiteit.

 

 

 

Kids Bootcamp

Een buitenactiviteit voor kinderen van groep 4 t/m 8

Een Bootcamp training op speelse manier op woensdagmiddag van 13.00 tot 14.30 uur. Verzamelen bij het Startblok.

Kinderen gaan niet naar Partou, maar naar huis voorde lunch en om zich om te kleden in sportkleding.

Zie ook de bijgevoegde posters.

Pleinfeest

Op dit moment is onze onvolprezen ouderraad, aangevuld met vrijwillige hulpouders, druk bezig alles in gereedheid te brengen voor het pleinfeest van vanmiddag. In een volgende nieuwsbrief krijgt u hier uitgebreid verslag van.

Mocht u dit nog voor 15.00 uur lezen en het vergeten zijn…..u bent nog welkom tot 15.00 uur!

Het pleinfeest is tevens de afsluiting van drie weken KUNST. Iedereen heeft het als een buitengewoon inspirerend project ervaren. Er zijn prachtige kunststukjes gemaakt door de kinderen en ze hebben inzicht gekregen in het begrip ‘kunst’.

Vrij

De kinderen zijn van 4 t/m 7 april vrij. 3 april gewoon naar school. Op 7 april hebben de docenten een studiedag.

 

25 maart Grote Rekendag

Start schoolvoetbal

29 maart Rondje Nederland
3 april School!
4 t/m 7 Vrij