Eerste Nieuwsbrief schooljaar 2016-2017

’16-‘17

De kop is er weer vanaf! Iedereen is gelukkig  (en) gezond terug na zes heerlijke weken vakantie.  Dat is toch altijd een hele geruststelling!

Informatie avond

Op maandag 12 september hebben we onze informatie avond in alle groepen. Op deze avond vertellen de leerkrachten wat er komend jaar allemaal staat te  gebeuren.  De informatie wordt in de groepen twee keer gegeven. Op deze wijze kunnen ouders van verschillende groepen informatie ontvangen. De tijden zijn als volgt:

Ronde 1: 19.00-19.45 uur

Pauze:  19.45 uur tot 20.00 uur

Ronde 2: 20.00 uur tot 20.45 uur

Op de deur van de klassen hangt een intekenlijst. Wilt u deze invullen? Dan hebben wij een indicatie hoeveel ouders wij kunnen verwachten.

Ouders die niet aanwezig kunnen zijn vanwege omstandigheden worden bijgepraat bij de omgekeerde oudergesprekken.

Luizen(her)controle

Direct na de vakantie hebben onze luizencontroleurs weer hun werk gedaan.  De school is nog op zoek naar ouders die kunnen ondersteunen hierbij. De leerkrachten kunnen u hier meer over vertellen.

Fotograaf

Komend schooljaar komt de schoolfotograaf op 11 en 12 mei 2017. Door de verplaatsing later in het schooljaar kunnen ook leerlingen die later instromen op de schoolfoto.

Schoolmelk

U kunt zich aanmelden voor de schoolmelk via onderstaande site. De schoolmelk wordt dan op school geleverd. De uitgifte van de schoolmelk is inmiddels gestart op school.

https://www.schoolmelk.nl/

Anne Frankparlement

Deze week kunnen de leerlingen die dat willen een sollicitatiebrief schijven voor het Anne Frankparlement. Volgende week maken we  een selectie en volgen er sollicitatiegesprekken met de commissie. Hierin zitten, naast Hessel Luesink en Esther Stroobach, ook enkele ex-parlementsleden.  We houden u op de hoogte van wie het worden.

Gymrooster

Er komt een aanpassingen in het gymrooster. De groepen 6, 7 en 8 gymmen vanaf komende week op de dinsdagochtend van 8.30 uur tot 9.15 uur. De leerlingen verzamelen zich dan om 8.20 uur bij de ingang van de gymzaal.

Het gymrooster ziet er dan zo uit:

Maandag

13.00-13.45 uur: groep 3 en groep 4a

13.45-14.30 uur: groep 4b en groep 5

Dinsdag

8.30-9.15 uur: groep 6, 7 en 8

Deze gymlessen worden gegeven door de vakdocent Gitte en de leerkrachten samen.

Ouders gezocht voor de pleinwacht

Tijdens de middagpauze kunnen wij nog ondersteuning van ouders gebruiken. Het gaat om de maandag, dinsdag en donderdag van 12.15 uur tot 12.45 uur. Wanneer u interesse heeft in één van de dagen  kunt u contact opnemen met  Hessel Luesink.

Nieuwe leerkrachten

Sinds dit schooljaar hebben wij een aantal nieuwe collega’s. hieronder stellen zij zich voor

Patrick van Dijk (groep 7)

Sinds dit jaar ben ik werkzaam op de Anne Frankschool. Hiervoor heb ik lesgegeven aan groep 8 op een basisschool in Utrecht en heb ik Engelse les gegeven in het buitenland. Verder heb ik korte en langdurige invalperioden gehad op diverse basisscholen in en rondom Arnhem. Voorafgaand aan werken binnen het onderwijs heb ik gewerkt binnen de ICT als systeembeheerder. Ik heb mij tijdens mijn studie tot leerkracht gespecialiseerd op het gebied van Special Educational Needs.

In mijn vrije tijd geniet ik er erg van om sportief bezig te zijn. Ook ben ik een enorm filmliefhebber en game ik geregeld. In de vakantieperioden maak ik graag verre reizen en ontdek ik mensen, plaatsen en culturen waar ik nog niet eerder ben geweest.

Laura Otten (groep 1/2 a)

Mijn naam is Laura Otten, en ik kom dit jaar het team op de Anne Frankschool versterken op de woensdagen bij de kleuters..
Ik ben 23 jaar oud, woon in Arnhem en ben in juli afgestudeerd aan de Pabo.
Ik vind het heerlijk om op de bank een boek te lezen en ik doe aan hardlopen en zwemmen.

Dit schooljaar ga ik hier op woensdag aan de slag in groep 1/2.
Daarnaast werk ik op donderdag en vrijdag in groep 6 op de Boomhut in Arnhem.
Ik heb ontzettend veel zin om hier aan de slag te gaan!

Voor meer vragen kunt u mij altijd aanspreken.

Annelies Hendriks(groep 1/2 b)

Graag wil ik mijzelf  voorstellen.

Mijn naam is Annelies Hendriks en sinds maart 2016 ben ik werkzaam in de Primair Select invalpoule van de Basis.

Tot die tijd was ik 38 jaar werkzaam op de Dr. Aletta Jacobsschool in Arnhem, afwisselend in de groepen 3,4,5 en 6.

Dit schooljaar ben ik de ‘ woensdag juf’  in groep1/2 B van Viatrix.

Op donderdag en vrijdag vervang ik leerkrachten op één van de andere 17 openbare scholen in Arnhem.

Ik ben getrouwd met Hans en wij hebben 2 volwassen zonen. Mijn hobby is fotograferen.

Sociaal emotionele ontwikkeling

In een groep waar de kinderen zich veilig voelen en waar op een goede manier met elkaar wordt omgegaan komen kinderen tot beter leerprestaties. In de eerste weken van het schooljaar hebben we als leerkracht de meeste invloed op de sfeer in de groep. Dit schooljaar zijn we gestart met de ‘gouden weken’. In deze eerste weken van het schooljaar zal er in alle groepen door de hele school gewerkt worden met spellen/oefeningen om de groepsvorming in de groepen positief te stimuleren.

De ingrediënten van deze  gouden weken zijn: aandacht voor groepsregels, energizers (spellen/ oefeningen gericht op groepsvorming) en coöperatieve leervormen (spellen/oefeningen, waarbij de kinderen samenwerken). De lessen Kwink, onze methode voor sociaal-emotioneel leren, sluiten hier goed bij aan.

Over Kwink kunt u meer lezen in de ouderbrief en op de website

www.kwinkopschool.nl/kwinkmagazine