Anne Frankparlement bezoekt raadzaal

WethouderOp 8 januari bezochten 20 kinderen van de Anne Frankschool het Arnhemse gemeentehuis. Wethouder Martijn Leisink gaf daar een rondleiding langs de trouwzalen, de vergaderzalen, de raadszaal en de kamer van de burgemeester.

Tijdens het wijkbezoek in december bezocht Martijn Leisink onder andere de Anne Frankschool waar hij een gesprek had met kinderen van het Anne Frankparlement. Dit is een  leerling-raad die iedere maand bij elkaar komt om te praten over het reilen en zeilen op de Anne Frankschool. De kinderen denken en praten hier niet alleen mee over de inrichting van het schoolplein, maar ook over wezenlijke onderwerpen zoals het voorkomen van pesten en de verkeersveiligheid rondom de school.

De wethouder was zeer onder de indruk van de manier waarop de kinderen betrokken waren bij hun school en de wijk en nodigde het parlement vervolgens uit om een kijkje te komen nemen op het stadhuis.

Het kijkje werd uiteindelijk een uitgebreid bezoek met als klap op de vuurpijl een debat in de raadszaal.  Als heuse raadslieden verdedigden de kinderen hun standpunten met betrekking tot snoep op school en vuurwerk. Martijn Leisink kroop in de rol van burgemeester en zat de vergadering voor.

Het werd een leerzame maar vooral heel boeiende ochtend waar iedereen met veel plezier op terugkijkt. Want wat is er nu leuker dan een keer op de stoel van de burgemeester te mogen zitten……..

Op RTV Gelderland is het bezoek te bekijken. Klik op onderstaande link.

http://www.rtv-arnhem.nl/

Kies vervolgens voor RTV nieuws 8 januari 2014