Goede Vrijdag en Hemelvaart

We krijgen veel vragen over de vrije dagen rond de meivakantie. Goede vrijdag 19 april is een schooldag. De vrijdag na Hemelvaart op 31 mei zijn de leerlingen vrij. U kunt de vrije dagen in de kalender herkennen aan de lichtere kleur paars. De meivakantie is van 22 april tot en met 3 mei.

Stand van zaken fusie

De Fusie Effect Rapportage (FER) is klaar en ter goedkeuring aan de MR van de beide scholen aangeboden.

De MR neemt de FER door en heeft zes weken de tijd om te reageren. We rekenen erop rond 12 april duidelijkheid te hebben. Wij hebben vertrouwen in een positieve uitkomst.

Jeugdland voetbalmasters

Jeugdland organiseert op donderdag 2 mei de voetbalmasters van 11:00 uur tot 15:30 uur. Het is voor jongens en meisjes in de leeftijd 4 tot en met 8 jaar. Er zijn die dag vele creatieve en actieve randactiviteiten.

Kijk voor meer info op www.jeugdland.nl

Nieuws uit de groepen

Beleef je eigen VR wereld in het Ixperium

Op dinsdag 2 april bezocht groep 5 het Ixperium. Het Ixperium is op de Pabo in Arnhem.

 We gingen werken met een VR bril. Met de VR bril kon je bijvoorbeeld naar de ruimte, in een huis rondkijken, onder water, naar een stad, in een achtbaan of naar het dinotijdperk. Ook hebben we onze eigen VR wereld mogen programmeren. Mensen en dieren konden we laten bewegen. Met een VR bril kon je vervolgens de gemaakte VR wereld bekijken. Er was ook een interactieve VR met afstandsbedieningen. Hiermee kon je bijvoorbeeld over New York of Londen zweven.

We hopen dat meer kinderen zo’n leuk bezoek kunnen hebben bij het Ixperium als wij hebben gehad!

kinderen groep 5

Talentateliers

Op donderdag 11 april bent u van harte welkom om een kijkje bij de activiteiten te komen nemen. Voor de groepen 1 tot en met 4 bent u welkom van 11:00 uur tot 11:30 uur. Voor de groepen 5 tot en met 8 bent u welkom van 13:00 uur tot 13:30 uur. Daarnaast presenteert het DJ – rap atelier een optreden voor de kinderen. Ouders van de kinderen die hieraan meegewerkt hebben zijn ook welkom om de presentatie bij te wonen vanaf 14:00 uur in de podiumzaal van het Startblok.

Verkeersexamen groep 7

Wij feliciteren alle kinderen die meegedaan hebben aan het verkeersexamen. Iedereen is geslaagd. GEFELICITEERD!

Aankondiging koningsspelen

Vrijdag 12 april doen we mee aan de koningsspelen 2019. De kinderen ontbijten deze ochtend op school in de groep. Denkt u aan BBB? (Bord, Beker, Bestek) Daarna zijn er allemaal leuke activiteiten voor de kinderen. Het “10 uurtje” wordt door de school verzorgd. Het is leuk wanneer de kinderen in sportieve oranje sferen naar school komen.

Eind CITO groep 8

16 en 17 april zijn voor de kinderen van groep 8 spannende dagen. Zij maken dan de CITO eindtoets. In tegenstelling tot voorgaande jaren is de toets met een dag ingekort. De toets wordt in de eigen groep gemaakt. Wij wijzen de kinderen van de omliggende groepen erop deze dagen extra stil te zijn.

Schoolkamp – schoolreisje

Via de mail bent u geïnformeerd over de bijdrage voor het schoolkamp het schoolreisje. Enkele kosten moeten van tevoren gemaakt worden. Denkt u aan de betaling van het schoolkamp schoolreisje? Graag zien wij uw betaling voor 1 mei tegemoet. Indien u de berichtgeving heeft gemist kunt u contact opnemen met jeroen.verhoeven@debasisfluvius.nl

Belangrijke data

11 april talentatelier ronde 4 Ouders zijn welkom

12 april Koningsspelen

16 en 17 april Eind CITO groep 8

19 april Goede Vrijdag = schooldag

22 april start meivakantie tot en met 3 mei

6 mei tot 10 mei week van het schoolkamp 6-8

9 mei schoolreisje groep 1-5